Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. Október 03. 11:17, szerda | Helyi

Nyereségvágyból elkövetett emberölés – befejeződött a nyomozás

Nyereségvágyból elkövetett emberölés – befejeződött a nyomozás

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 2011. augusztus 5-én emberölés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 46 éves tatabányai asszony és testvére, egy 40 éves tatabányai férfi ellen, míg társuknak, egy 30 éves tatabányai férfinak rablás miatt kell a vádlottak padjára ülnie. A nyomozók 2012. október 3-án befejezték az eljárást és vádemelési javaslattal élnek az Ügyészség felé.

A testvérpár 2011. augusztus 2-án tudomást szerzett arról, hogy a férfinak vasgyűjtésből pénze lett, ezért eltervezték, hogy megpróbálják megszerezni a sértettől. A testvérpárral tartott egyik ismerősük is, akivel az asszony korábban több rablást is elkövetett.

Miközben a testvérpár a házba ment, a 30 éves férfi a környéket figyelte. Kintről hallotta a dulakodást és a segélykérő kiáltásokat is, de nem avatkozott közbe. Miután a gyilkosok kijöttek a sértettől, mindenki haza ment otthonába és nem esett szó a bent történtekről. A figyelő másnap, szóbeszédből hallotta, hogy a házban holtan találták annak tulajdonosát.

Az áldozatot barátja találta meg 2011. augusztus 3-án. Értesítette a Rendőrséget. A nyomozók széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek, hogy kiderüljön, mit csinált, kivel találkozott halála napján a sértett. Így került képbe a tatabányai testvérpár és bűntársuk, akit emberölés megalapozott gyanúja miatt elfogtak és őrizetbe vettek a nyomozók, majd a bíróság 2011. augusztus 11-én elrendelte előzetes letartóztatásukat.

A nyomozás során bizonyítást nyert, hogy a gyilkosságot a testvérpár követte el anyagi haszonszerzés céljából, így a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyereségvágyból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt kérte a két személlyel szembeni vádemelését.

Harmadik társukat, a nyomozás adatai szerint, a gyilkosok nem avatták be tervükbe, de tudomása volt arról, hogy társait a pénzszerzés motiválja és azt remélte, hogy ebből neki is haszna lesz, így vele szemben rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt él vádemelési javaslattal a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.