Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Augusztus 02. 15:27, szombat | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Nyolcmilliárdos kórházi fejlesztés

Nyolcmilliárdos kórházi fejlesztés

Mintegy 8 milliárd forint értékű beruházás, fejlesztés folyik a tatabányai Szent Borbála Kórházban.

A legnagyobb projekt új épületszárny kialakítása. Egy-egy milliárdot fordítanak az energetikai felújításra és sürgősségi osztály kialakítására. Folyik a különféle diagnosztikai eszközök beszerzése, hamarosan megkezdheti működését a korszerű Perinatális Intenzív Centrum (PIC).

A helyszínen erről tartottak tájékoztatót.Dr. Zombor Gábor szerint még soha ilyen mértékű fejlesztésre nem volt példa a kórházak esetében. Az egészségügyi államtitkár hangsúlyozta: a kormány minden lehetséges támogatást megad a munkák befejezéséhez. Kijelentette: a jövőben szeretnének több jelentős terhet levenni a kórházak válláról. Ennek első lépcsője az a 150 millió forint, amelyet a megye kiemelt feladatokat ellátó korháza most kap adósságai egy részének rendezésére. Schmidt Csaba elmondta: nem csak a város, de a megye kétharmadának fekvőbeteg ellátását is a Szent Borbála Kórház biztosítja. A polgármester aláhúzta: minden beteg számára a legfontosabb, hogy a lehető legjobb körülmények között, a lehető legjobb műszerek segítségével kapja meg a szükséges ellátást. Hozzátette: ez a beruházás abban segíti a kórházat, hogy nyugat-európai infrastruktúrájú szintet tudjon biztosítani a gyógyulni vágyó betegek számára. Minél olcsóbban, a lehető legkevesebb pénzből tudja fenntartani az intézményt, aminek köszönhetően többet tud a betegellátás színvonalára, az orvosok, a szakszemélyzet díjazására fordítani, hiszen az egyik kulcskérdése az egészségügynek, hogy megtaláljuk annak a módját, hogy a szükséges ápolói és- orvoslétszámot hosszú távon biztosítani lehessen – fogalmazott Schmidt Csaba. Bencsik János a tata-medence országgyűlési képviselője szerint ezzel a hatalmas beruházással még nem érhet véget a kórház, illetve az egészségügy fejlesztése, az eddigiekhez képest is sokkal szorosabb együttműködésre van szükség a megyei kórház ellátási területén tevékenykedő kiskórházakkal: a kisbéri, a komáromi, a tatai kórházzal, a szakrendelő-intézetekkel, annak érdekében, hogy költséghatékonyság és az orvosi, egészségügyi személyzet, humánerőforrásával való gazdálkodás szempontjából sokkal optimálisabb helyzet alakulhasson ki. A sajtótájékoztató után Dr. Lőke János főigazgató vezetésével kórházbejárás keretében tájékozódott a Szent Borbála Kórház fejlesztésének jelenlegi állásról dr. Zombor Gábor egészségügyi államtitkár, Czunyiné dr. Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár, Schmidt Csaba polgármester, Bencsik János és Völner Pál országgyűlési képviselő, Michl József Tata polgármestere.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.