Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2013. Március 18. 15:27, hétfő | Helyi

Nyolcszáznál több emberen segített Tatabánya

Nyolcszáznál több emberen segített Tatabánya

A március 15.-től kezdődő, három napos rendkívüli időjárás okozta nehézségek idején 837 regisztrált bajbajutott emberen segített a város.

Már csütörtök estétől ügyelet volt a polgármesteri hivatalban, és még aznap éjszaka megnyitották az első menedékhelyet. A városban kialakított öt átmeneti szálláshelyen folyamatosan jelen voltak segítők és gondoskodtak azokról, akik a hó fogságából szabadultak ki az utakon.

Az önkormányzat koordinálásával a város intézményei és a lakosság az élelmen kívül, játékokról, takarókról, sőt még telefontöltőkről is gondoskodott, hogy a családjuktól távol lévő embereknek kapcsolatot tudjanak teremteni az otthon maradottakkal. A város vezetői folyamatosan figyelemmel kísérték az eseményeket, meghozták a szükséges döntéseket, gondoskodtak a folyamatos ellátásról. A nagyobb részt külföldiekből álló befogadottak nagyra értékelték az önkormányzat és a város lakóinak segítségnyújtását.

- A legnagyobb elismerés hangján kell szólni azokról, aki a nehéz időjárási körülmények közepette, szabadidejét feláldozva vállalkoztak erre a feladatra – fogalmazott Schmidt Csaba polgármester, aki hangsúlyozta: - Az a felelősségteljes magatartás, amit ebben a nehéz helyzetben tapasztalhattam meg az itt élő emberek részéről, példaértékű volt és újra megerősített abban, hogy városunk lakói olyan összetartó közösséget alkotnak, amelyre a mindennapokban és a váratlan helyzetekben is számíthatunk. Büszke vagyok arra, hogy én is tagja lehetek ennek a közösségnek, amely mindenki számára példát mutatott az összefogás erejéről – zárja a tatabányai önkormányzat közleményét Schmidt Csaba polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.