Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2013. Május 17. 13:00, péntek | Helyi

Őrizetben a besurranó tolvaj

Őrizetben a besurranó tolvaj

Több elfogatóparancs is érvényben volt a 35 éves F. Attila ellen, akit élettársával együtt 2013. május 15-én Maglódon fogtak el a tatabányai nyomozók

F. Attilát a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását. A férfit 47 rendbeli, társát 20 rendbeli vagyon elleni bűncselekmények elkövetésével gyanúsítja a Tatabányai Rendőrkapitányság.
A tatabányai pár hónapok óta bujkált a rendőrség elől, mígnem 2013. május 15-én 22 óra körüli időben a tatabányai nyomozók rajtuk ütöttek. A Tatabányai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya F. Attila ellen 33 rendbeli bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt adott ki elfogatóparancsot, míg élettársát, V. Alexandrát 20 rendbeli bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kereste. Az esetek többségét együtt követték el szerte a Dunántúlon. Többnyire éttermekből, panziókból tulajdonították el a vendégek pénztárcáját bankkártyákkal, iratokkal együtt, de nem kímélték a közintézmények és az ott dolgozók értékeit sem. Elfogásukat és előállításukat követően a rendőrség mindkét személyt gyanúsítottként hallgatta ki. Ennek során F. Attilát további 14 rendbeli bűncselekmény elkövetésével gyanúsította meg a rendőrség. Ezeket egyedül követte el, élettársa ezúttal nem szegődött mellé társként.
F. Attila a korábbi bűncselekmények elkövetése mellett elismerte, hogy 2012. június 14-én a tatabányai kórház egyik irodahelyiségébe besurranva eltulajdonított egy pénztárcát, benne készpénzzel, bankkártyával, személyes iratokkal. Ugyanezt tette 2012. június 22-én is a helyi nyugdíjbiztosítóban, majd 2013. július 23-án egy tatabányai szakiskolában is. A lopott bankkártyákról több esetben is megkísérelt pénzt felvenni, de szerencsére egyszer sem járt sikerrel. F. Attilát a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását, élettársa viszont az ellene folyó eljárás során szabadlábon védekezhet.
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.