Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. November 08. 11:00, szombat | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Őszi hangulat fotós szemmel

Őszi hangulat fotós szemmel

Szilágyi Zoltán képei segítenek meglátni, felismerni, milyen szépségeket is nyújt a vidék, ahol élünk, különösen ilyenkor, ősszel.

Így fogalmazott köszöntőjében Schmidt Csaba polgármester a fotográfus kiállításának megnyitója alkalmából, melyen részt vett Ablonczy Dánielné, Magyarné Kocsis Andrea és Pataki Zoltánné önkormányzati képviselő is.


A fotóművészet az egyik legfiatalabb, legmodernebb művészeti ág, melyen keresztül – a technika segítségével – a képeken azt is megláthatjuk, észrevehetjük, ami elkerülte volna a figyelmünket – emelte ki beszédében a polgármester. – Mint azt az alkotó önmagáról állítja, számára a fényképezés egy hobbi, amit igyekszik művészi szinten végezni. A kiállítás képeit nézegetve megállapíthatjuk, ez sikerült, hisz a megfelelő pillanat elkapása egy-egy képen igen nehéz feladat. A fényképek üzenete gyermeknek és felnőttnek is ugyanaz: járjunk nyitottabb szemmel a világban, hisz városunkban, megyénkben is vannak gyönyörű tájak, melyek érdemesek figyelmünkre – tette hozzá Schmidt Csaba, majd megköszönte az alkotó munkáját, melynek segítségével a diákok még inkább magukénak érezhetik a fotóművészetet.
Szilágyi Zoltán kiállítása a kilencvenkettedik tárlat az intézmény történetében. A fotóművésztől megtudtuk: őszi tematika szerint válogatta össze a most kiállított színes képeket, hogy a gyerekek még inkább magukénak érezzék a témát és a hangulatot. A fotók nagy része Tatabányán és környékén, illetve a Bakonyban készült – mondta el az alkotó. A tárlatot december elejéig minden érdeklődő megtekintheti a Kölcsey iskola galériájában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.