Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2013. Augusztus 29. 13:14, csütörtök | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Pedagógus Workshop az Agorában

Pedagógus Workshop az Agorában

Dr. Kancz Csaba alpolgármester nyitotta meg azt a Pedagógus Workshop-ot, melyet a helyszínt biztosító Vértes Agorája szervezett a környékbeli iskolákkal való, hosszú távú együttműködés megalapozása reményében.

Salamon Hugó, az intézmény szakmai vezetője, sikeresnek értékelte a találkozót, melyen több mint száz pedagógus vett részt.Fontos, hogy megtaláljuk az utat a jelenkor ifjúságához, és ebben a folyamatban a pedagógusoknak kiemelkedő szerepe van. Ez a most elinduló együttműködés, együttgondolkodás is ezt segíti elő – fogalmazott dr. Kancz Csaba a rendezvény megnyitóján. Azzal, hogy az iskolai délutáni foglalkozások az oktatási törvény változásával felértékelődtek, nagyon fontos, hogy a tanítási órák befejezése után, a napközis foglalkozások is tartalommal töltődjenek meg, melyben hatalmas segítséget tud nyújtani az Agora, hiszen számos lehetőséget kínál programjaival, a tatabányai és környéki diákok számára, ami az egyéni fejlődésüket elősegítheti –foglalta össze az alpolgármester a kezdeményezés egyik lényeges pontját. Salamon Hugó mindamellett, hogy bemutatta a tavasszal nyílt intézményt, az itt dolgozók segítségével irodalmi, képzőművészeti, tehetséggondozási és többek között még közösségszervezési kérdésekben is kikérte a jelenlévő pedagógusok véleményét. A workshop jó volt arra, hogy közelebb hozza a közművelődés szakembereit a pedagógusokhoz és mindenki számára nyilvánvalóvá váljon, hogy az iskolákhoz igazodva a közművelődési intézmények egyre több élményt biztosító rendhagyó órát kínálnak. Vértes Agórája a térségi iskoláknak ősztől egy 16 részből álló programsorozatot kínál. A foglalkozások mindegyike során élmény- és tevékenységközpontú, interaktív módszereket alkalmaznak majd, segítve a tanórai anyag elmélyítését – tudtuk meg Varga Ritától, a Vértes Agorája művészeti csoportvezetőjétől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.