Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Szeptember 17. 17:16, hétfő | Helyi

Peron All Stars az Árpád téren

Peron All Stars  az Árpád téren

A Peron All Stars szeptember 22-én 16 órai kezdettel indul népzenével és könnyűzenével Tatabányán.

A Peron Music Alapítvány az ifjúsági zenei fesztivál szervezésével a fiatalok bevonására törekszik, annak érdekében, hogy a fiatalok érintettek legyenek Tatabányán az új közösségi-találkozási tér tartalommal való megtöltésében.

Szakmai tekintetben fontos a fiatalok közötti tapasztalatcsere a tehetséggondozás és fejlesztés területén. Úgy gondoljuk, hogy az új Árpád téren helyet kell biztosítani azoknak, akik kreativitásuk kibontakoztatásával nem a kultúra fogyasztó, hanem alkotó oldalán foglalnak helyet, ezzel foglalkoznak, mint feltörekvő előadó.

Indításként az Ördöngös Népzenei Műhely által vezetett hangszersimogató várja a gyerekeket, családokat népzenei hangszerekkel, a Műhely zenészeivel és táncosaival, korosztálytól függetlenül. Itt lesz a Nuklea együttes, az idei országos Peron Music Tehetségkutató győztes zenekara, a tatabányai Mellékhatások zenekar, valamint az alternatív zenei világ tatai legjobbja, az Avion együttes. Az új térhez méltó produkciók születnek meg a színpadon.

Ördöngös Népzenei Műhely:

Az Ördöngös Népzenetanoda 3 évvel ezelőtt alakult Komáromban, azzal a céllal, hogy kortól és zenei előképzettségtől függetlenül ismertesse meg minél több emberrel a zenekari muzsikálás és ösztönös népzenetanulás ősi varázsát.

2012.09.22.-én 16 órától Tatabányán nem egyszerű koncertet hallhat a közönség a tanoda diákjainak előadásában, hanem lehetőség lesz különleges magyar népi hangszerek kipróbálására is a hangszersimogató keretein belül.

Nuklea zenekar:

A Nuklea zenekar története 2011 júliusában váratlan fordulatot vett, megalakult a banda. Trió felállású rockzenekar, így nagyobb fejtörést követel a számok hangszerelése, mint egy több tagból álló banda esetén, ez ad egy kis izgalmat az amúgy sem unalmas dalszerzésnek.

Mellékhatások zenekar:

A Mellékhatások zenekar 2001-ben alakult Tatabányán. Munkájukat stúdiófelvételek, koncertek és kész videoklipek kísérik. 2011 után újra elkészült 15 dal, amelyeket folyamatosan rögzítenek. Újra koncerteznek, szeretnék minél több helyre eljuttatni a zenéjüket.

Avion együttes:

Tata legjobb alternatív zenekara. Sokéves pályafutásukban volt több lemezük, klubkoncertek és nagyfesztiválok. Szereplés rádióban, TV-ben, itthon és külföldön. Magas színvonalú dalszövegek és hangszerelés jellemzi a csapatot.

1995-ben alakult tatai szabadidő-zenekar. Műfajilag nehezen kategorizálható, leginkább kocsma rocknak nevezhető zenéjüket maguk írják, szövegeiket költik. Ellenállva a poppiac csábításainak továbbra is a hazai underground terepén tevékenykednek, leginkább klubokban lépnek fel, de szerepeltek már nagyobb fesztiválokon is (Sziget, EFOTT, Pannónia stb.). A zenekar perverz szokása, hogy a leghalványabb visszajelzés teljes hiánya ellenére újra és újra megméreti magát különféle tehetségkutató versenyeken. Népes tagsága ellenére sem zárkózik el újabb művészek felvételétől: hangszeres tudás nem feltétel, de B-típusú jogosítvány és/vagy gépjármű birtoklása előnyt jelent. Az egy zenekarra jutó gitárosok számát tekintve az Avion tartja a kistérségi csúcsot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.