Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. Október 01. 11:19, hétfő | Helyi

Rablás, garázdaság, öngyilkossági kísérlet, táblalopás a hétvégén

Rablás, garázdaság, öngyilkossági kísérlet, táblalopás a hétvégén

Az elmúlt napokban rendőrségi eseményei városunkban és környékén!

Saját ismerősét rabolta ki
Előzetes letartóztatását kezdeményezi a Tatabányai Rendőrkapitányság annak a 16 éves tatabányai fiatalembernek, aki még 2012. szeptember 28-án délután rabolta ki ismerősét. A rendőrök még aznap elfogták.
A 20 éves tatabányai sértett gyanútlanul álldogált a Szent György úton lévő buszmegállóban. Miközben a buszra várt, nem vette észre, hogy táskájából félig kicsúszott a pénze. Egy tízezer forintos bankjegy volt. Egy arra járó ismerőse észrevette a kilógó nagycímletű bankjegyet és kapva kapott a kínálkozó alkalmon. Fogta és kikapta a táskából a bankjegyet.
A sértett vissza akarta venni tőle a pénzét, de a 16 éves fiúnak erre egy pofon volt a válasza, majd a tízezressel együtt elszaladt. A Tatabányai Rendőrkapitányság nagy erőkkel keresni kezdte az elkövetőt, végül még aznap a Közrendvédelmi Osztály járőrei Tatabánya Kertvárosban elfogták a fiatalkorút.
A 16 éves tatabányai fiatalembert a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását.

Csoportos garázdaság Oroszlányban
Csoportos garázdaság és súlyos testi sértés bűncselekmények elkövetése miatt indított eljárást az Oroszlányi Rendőrkapitányság 2012. szeptember 30-án délelőtt ismeretlen elkövetőkkel szemben. Három férfi a bokodi szüreti bálon bántalmazott egy negyediket. Végéhez közeledett a szüreti mulatság a bokodi művelődési házban. Az intézményben lévők többsége már erősen ittas állapotban volt. Köztük az a három férfi is, akik előzetes szóváltást követően bántalmazták a szintén a bálban mulató 29 éves oroszlányi sértettet.
A rendőrök a feljelentést követő egy órán belül elfogták és előállították a hármas csapat két tagját, egy 33 és egy 24 éves bokodi férfit, akikkel szemben csoportos garázdaság és súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az Oroszlányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A harmadik elkövetőt még keresik a rendőrök.

Az utolsó pillanatban érkezett a segítség
Beteg is volt, ráadásul nagy mennyiségű gyógyszert vett be és alkoholt fogyasztott rá az a 21 éves szomódi fiatalember, akihez barátai kértek orvosi és rendőri segítséget 2012. szeptember 30-án késő este. A beteget sikerült megmenteni és időben kórházba vinni.
Este érkeztek a barátok a tatai lakásba, hogy meglátogassák barátjukat. Azt tervezték, hogy beszélgetnek és iszogatnak egy kicsit, de a találkozónak majdnem tragédia lett a vége. Miközben társalogtak a fiatalember hirtelen rosszul lett. Barátai tudták róla, hogy epilepsziás, ezért hideg vízbe tették, de a férfi egyre rosszabbul lett.
Rohama előtt még közölte barátaival, hogy nagy mennyiségű gyógyszert vett be, arra issza az alkoholt, majd ezt követően eszméletét vesztette. A lakásban tartózkodók ekkor riasztották a mentőket és a rendőröket.
A segítség gyorsan érkezett, így a fiatalembert még időben kórházba szállították.

Újabb táblákat loptak el
Ismét feljelentést tett a Magyar Közút Zrt. ismeretlen tettes ellen, aki 2012. szeptember 7-e előtt eltulajdonította a Tát-Tarján-Tata összekötő úton kihelyezett oldalakadályt jelző álló iránytáblákat.
A Magyar Közút Zrt. miután észlelte a hiányt, 2012. szeptember 7-én pótolta a négy ellopott táblát, másnapra azonban ezek közül kettő darab ismét hiányzott, így összesen hat darab táblát tulajdonított el az ismeretlen elkövető.
A Tatabányai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény büntette miatt indított eljárást ismeretlen személy ellen és egyben a lakosság segítségét kéri az elkövető személyazonosságának megállapítása végett. Maros Attila r. ftzls., balesetvizsgálónál jelentkezhet(nek) hivatali munkaidőben a 34/517-777-es telefonszám 21-48-os mellékén, illetve a 107-es vagy 112-es segélyhívók valamelyikén azok, akik tudják, ki tulajdonította el helyéről az akadályt jelző táblákat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.