Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. Október 10. 12:31, szerda | Helyi

Reggeli a Polgármesterrel

Reggeli a Polgármesterrel

Tatabánya a fejlődés útjára lépett és szinte nem ismer akadályokat az útja során.

Schmidt Csaba Polgármester meghívta a sajtó munkatársait egy reggelivel egybekötött sajtótájékoztatóra, ahol beszámolt az igen pozitív változásokról, ami a térségünkben ez évben végbement, illetve elkezdődött.

Beszédében említette, hogy a 2010 óta megvalósult fejlesztéseknek köszönhetően városunkban új munkahelyek létesültek. A munkanélküliségi ráta folyamatosan csökken. Nemcsak jobbá, de szebbé is teszik a várost a felújított utakkal, játszóterekkel.

A biogáz üzem létrejöttének köszönhetően évente 3.000 tonna! fa felhasználása váltható majd ki, míg a működés melléktermékeként megmaradt anyag visszakerülhet majd a természetbe. Beszédében említette még a "Tatabánya hazavár", ami a családbarát környezet mellett a fiatalokat is megszólító program, nagy hangsúlyt fektetett a hiányszakma feltöltésének segítésére is.

Tatabánya a népesedés világnapján elnyerte a "Családbarát Önkormányzat" díját, amit a lakiteleki kongresszuson vettek át.

Láthatjuk még, hogy városrészek felújításánál figyelembe vették a mozgásukban akadályozott lakosaik igényét is, ennek érdekében az öt üres üzlethelyiség közül, amiket bérlakássá alakítottak át, az egyiket akadálymentesítették.

Meg kell még említeni a Fő téri felújítást, a Vértes Agóráját, a Galla-patak kotrását, a zárható hulladéktározókat, a szabadtéri fitness eszközök kihelyezését a szabadba, vagy biztonságossabb városrészeket a járőrök illetve a kihelyezett 23 kamera segítségével.

Még az elhagyott, kidobott állatokra is gondoltak, hisz a telepre bekerült állatok 90%-át nem kellett elaltatni, mert sikerült örökbe adni őket.

Az oktatás és közművelődés terén összesen 314 millió forintnyi beruházás valósult meg az elmúlt két évben. Szent Borbála Kórház fejlesztése közös és kiemelt érdeke az önkormányzatnak, hisz az emberek élete múlhat a megfelelő felszereltségen! - mondta Schmidta Csaba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.