Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. Szeptember 26. 11:49, szerda | Helyi

Régi-új vezető a Vértes Agorája élén

Régi-új vezető a Vértes Agorája élén

Bemutatták Salamon Hugót, az épülő ház első emberét.

A külső burkolat felépítésének munkái zajlanak a Vértes Agorája megújuló épületén. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A Tatabánya - a Vértes Agórája című, TIOP-1.2.1-08/2-2009-0004 azonosítószámú projekt sajtótájékoztatóján a kivitelezés jelenlegi állása mellett a tervezett szakmai munkáról is beszámolt Schmidt Csaba polgármester, aki bemutatta a ház régi-új vezetőjét, Salamon Hugót. Sámuel Botond, az Agora Nonprofit Kft. ügyvezetője a művelődési házak integrációjáról és a szakmai munka alakításának körülményeiről beszélt. A Fő tér felavatása után az Agora építésére és átadására koncentrálhat Tatabánya. „A városközpontot érintő beruházás befejezését követően még néhány hónap és átadhatjuk a Vértes Agoráját, amelynek kiemelt kulturális szerepet szánunk, és reményeink szerint így az Agora igazi találkozóhelye lesz a tatabányai és környékbeli embereknek” – mondta a polgármester, aki hangsúlyozta azt is: örömteli, hogy Salamon Hugó személyében egy tapasztalt szakember tért vissza a művelődési intézmény élére.

„Az elmúlt két évben többször megkerestek városomból, ahol születtem és ahol mindig is éltem, hogy nem gondolok-e a visszatérésre. Legutóbbi Schmidt Csaba polgármester és Sámuel Botond ügyvezető kerestek és hívtak vissza Tatabányára. Ezt a kérést én komolyan vettem, és miután azonnal megtaláltuk a közös hangot, úgy gondoltam, az elmúlt tizenhárom évben megszerzett tapasztalataimat ismét Tatabánya város és közösségeinek épülésére hasznosítom” – fogalmazott Salamon Hugó, aki 1986 és 1999 között volt a ház első embere. Tizenhárom év és ugyanennyi ideig tartó távollétet követően Salamon Hugó visszatért, és elkezdte az Agóra kulturális stratégiájának tervezését és szervezeti felépítését. „A munkát megkezdtük, pontosabban folytattuk, hiszen a város projekt irodájának stábja, az építésért felelős munkatársai, a működtetés előkészítésében közreműködő polgármesteri hivatal vezetői és munkatársai már sokat tettek a Vértes Agorája szervezeti és szakmai munkájának előkészítésében. A feladat nem szokványos, hiszen a város úgy döntött, hogy a sportlétesítményeit, közösségi művelődési intézményeit és a volt Közművelődés Házát egy szervezetben kívánja működtetni, irányítani. Ily módon tehát egy új márkát kell építenünk, kihasználva az összes lehetőséget és elkerülve a lehetséges buktatókat. Mindannyiunk számára összetett feladat, program, amire vállalkoztunk. Örömmel és szívesen fogadtak, inspirálónak érzem a tenni akarást, amelyet eddig tapasztaltam. Inspirálónak érzem azt is, ahogy a város lakói nyitottan és érdeklődéssel várják a jövőre megnyíló intézményt – ismertette Salamon Hugó. Az Agora Kft. ügyvezetője és kollégája „elvárás” interjúk útján választja ki a leendő irányt, melyet a városi döntéshozókkal készítenek, míg a honlapon és egyéb felületeken megkezdődött az „Ön milyen Agorát szeretne?” című közvéleménykutatás, melynek célja, hogy minél több tatabányait és a térségben élő embert megkérdezzenek, mit szeretnének látni, milyen programokat, rendezvényeket látogatnának szívesen, miben szeretnének közreműködni.

Sámuel Botond kitért a művelődési házak integrációjára is: „A házak augusztus 31-ével zökkenőmentesen integrálódtak az Agora Nonprofit Kft-be. A gondos ingó- és ingatlan leltározás, átadás-átvétel is lezajlott. Minden volt ÁMK-s munkavállaló elfogadta az új munkaszerződést és csatlakozott az új felálláshoz”. Hozzátette: ambiciózus munkatársakkal és sok teendővel indultak az első napok, hiszen a munkajogi kérdéseken túl sok más területen is összhangba kellett hozni a két nagy szervezet működését. „Mind a művelődési házak dolgozói, mind az Agora Kft. részéről egy jobban működő szervezet jövőbeni felépítésének terve körvonalazódik, mely feladat minden munkatársra sok munkát ró, de örömmel vállaljuk. Minden ez évi tervezett program megvalósul, sőt már munkaerővel és eszközökkel az Agora besegít ezekbe. A Vértes Agorája épül-szépül, folyamatosan jelen vagyunk az egyeztetéseken és konstruktív javaslatainkkal segítjük a munkát. Már egészen konkrét belsőépítészeti kérdések vannak napirenden, ami azt jelenti, hogy az építkezés a megfelelő ütem szerint zajlik. A háttérben már gőzerővel toborozzuk a stábot és az új kollégák bevonásával készítjük elő a szakmai stratégiát, ami rövid és hosszú távon meg fogja határozni az Agora küldetését.” – foglalta össze Sámuel Botond.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.