Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2016. Május 13. 09:40, péntek | Helyi

Rekordszámú sportági megjelenés a III. Tatai Nagy Sportágválasztó!

Rekordszámú sportági megjelenés a III. Tatai Nagy Sportágválasztó!

Ilyen még nem volt, május 13-14-én a Tatai Olimpiai központban 38 sportág kínálja magát kipróbálásra a Tatai Nagy Sportágválasztó rendezvényen!

A megjelenő sportági paletta nagyon szíves és biztosan megtalálja mindenki a magának megfelelő mozgásformát, kedvcsinálóként nézzük, hogy milyen sportágak képviseltetik magukat a rendezvényen:


Atlétika, Birkózás, Cirkuszi Akrobatika, Evezés, Golf, Görkorcsolya, Hegy és sportmászás, Jóga, Judo, Kajak-kenu, Kerékpárlabda, Kézilabda, Kosárlabda, Kötélugrás, Kung Fu, Kyokushon Karate, Labdarúgás, Lovaglás, Művészi Teremkerékpár, Nordic Walking, Rádió Távirányítású repülő modellek, Röplabda, Shotokan Karate, Sporthorgászat, Sportlövészet, Swing (charleston, step), Színpadi tánc, Szörf, Taktikai Közelharc, Teke, Tenisz, Teqball, Természetjárás, Thai Boksz, Triál, Triatlon, Vívás, Zumba.

A Nagy Sportágválasztó rendezvények sajátossága, hogy gyakorlatban igyekszik kedvet csinálni a sportoláshoz, a megjelenő sportágak díjmentes kipróbálásának lehetőségével. A megjelenő sportágakat minden esetben, sportszakemberek edzők képviselik hitelesen bemutatva az adott mozgásforma lényegét és információt adva az adott sportág gyakorlásának lehetőségeiről, feltételeiről.

A 2016. május 13-14-i esemény pénteki napja ismét a pedagóguskísérettel érkező oktatási intézmények csoportjai számára fenntartott nap, a szombat pedig az egyéni látogatóké, családoké.

A pénteki csoportos kilátogatás azért is fontos, mert így azok a gyermekek is megismerhetik a Tatán és környékén megtalálható sportolási lehetőségeket, akiknek a szülei esetleg nem orientáltak a sport felé, viszont ezen a rendezvényen az élményszerű sportági kipróbálás lehetősége ezeknek a fiataloknak is nagy eséllyel kedvet csinál a rendszeres mozgáshoz. A szombati, „családi” napon, pedig a szülőket bevonva lehet közösen meghozni a döntést, melyik sportág legyen az, amelyik a későbbiekben az élete részévé válik a gyermeknek.

A Magyar Olimpiai Bizottság 5próba Rióba kiemelt eseményein 5 olimpiai sportágban (futás, úszás, kerékpározás, evezés, gyaloglás), rövid vagy hosszú távok teljesítésével pontok gyűjthetőek, a pontokat beváltók nyereménysorsolásokon vesznek részt, ahol a sok értékes ajándék mellett a fődíj egy kétszemélyes utazás a Riói Olimpiára. A sportrendezvényen zajló pontgyűjtést ki lehet egészíteni a Tatai Nagy Sportágválasztón is megjelenő úgynevezett Mini-5próbákon való részvétellel, ahol a próbázók 10 ponttal gyarapíthatják a „RIÓI PONTJAIKAT”.

A Mini-5próba program keretében a „Mozogj 10 percet az egészségedért!” szlogennel a szervezők mozgásra biztatják a látogatókat, ahol 5 játékos feladattal (helyből távolugrás, ugrókötelezés (60 másodperc), ergométeres evezőpad (300m), kerékpár görgős padon (1 perc),szökdelés (speed bounce, 60 másodperc) lehet gyűjteni a „RIÓI PONTOKAT”. A mini 5próba teljesítése ingyenes, csak alapregisztrációhoz kötött. Egy nap egy helyszínen csak egyszer lehet teljesíteni a Mini 5próbát.

TALÁLKOZZUNK MÁJUS 13-14-ÉN A III. TATAI NAGY SPORTÁGVÁLASZTÓN! Gyerek el! Próbáld Ki! Válassz!

További információ: www.sportagvalaszto.hu/tata

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.