Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2013. Február 25. 09:50, hétfő | Helyi sport

Remek győzelmek a hétvégén!

Remek győzelmek a hétvégén!

Küzdelmes mérkőzésen értékes győzelmet aratott a Tatai AC férfi kézilabda csapata hazai pályán a Veszprém II. ellen az NBI/B 15. fordulójában, vasárnap.

A tataiak végig vezettek, de az ellenfél jól tartotta magát, végül a hazai csapat fantasztikus hajrával 25-19-re megnyerte a találkozót. Nyertek a juniorok is, nem utolsósorban az Endrédi ikrek kiemelkedő játékával, a két testvér összesen 25 gól dobott a veszprémieknek.

Férfi kézilabda NBI/B, 15. forduló:

Tatai AC – Veszprém II. 25-19 (12-9)

Legjobb tatai dobók: Szám Ferenc 7, Kanyó Balázs 6, Schneider Patrik 5

Ősszel a Tatai AC idegenben is győzni tudott a Veszprém II. ellen, így most is bizakodva várta a találkozót.

Jól kezdett a hazai csapat, hamar 2-3 gólos előnyre tettek szert. A fiatal veszprémi csapat azonban felvette a ritmust, és sok mozgással, futással tartotta a különbséget. A szünetben három góllal vezetett a TAC.

A második játékrészt is a Tatai AC kezdte jobban, 4-5 gólra növelte az előnyt, és úgy tűnt, hogy eldőlt a mérkőzés. Ekkor azonban a Veszprém II. védekezést váltott, előbb egy, majd két ember lépett ki a hatos falból, hogy megzavarja a tataiak támadásait. A gyors, pattogós védekezés nem ízlett a TAC-nak, a félidő közepén elfogyott az előny. Ekkor azonban sikerült újítani, Czérna Tibornak volt két fontos védése, a védekezés keményebb lett, elöl pedig bejöttek az elgondolások. Hasonlóan a múlt heti, százhalombattai fergeteges hajrához, most is parádésra sikeredett a finálé, a felszabadult játék meghozta az eredményt, és végül hatgólos tatai győzelem állt az eredményjelző táblán.

„Nagyon jól küzdöttünk, fontos 2 pontot szereztünk egy jó csapat ellen. Lélektanilag ott dőlt el a mérkőzés, amikor az ellenfél kiegyenlített, de nem tudta átvenni a vezetést. A védelem összeállt, elöl pedig felszabadultan játszottunk és gyönyörű megoldások sikerültek. Gratulálok a csapatnak!” – értékelt a mérkőzés után Kiss István, vezetőedző.

„Egy olyan csapatot sikerült megvernünk, amelyik a főbb riválisainknak meglepetést okozott és pontokat vett el tőlük. Ez a két pont később nagyon jól jöhet, hogy a bajnokság végén megfelelő pozícióban tudjunk zárni” – mondta a lefújást követően Szabó György, a csapat szakmai igazgatója és játékosa.

Győztek a fiatalok is, az Endrédi ikrek összesen 25 góllal terhelték meg az ellenfél kapuját.

Tatai AC – Veszprém II. 32-27 (15-13)

Legjobb tatai dobók: Endrédi Péter 16, Endrédi Dezső 9

„Nagyon jó ellenfél ellen nyertünk, köszönhetően gyorsaságunknak és tapasztalatunknak. Ősszel fölényesen nyertünk ellenük, de azóta sokat fejlődtek, főleg fizikailag lettek erősebbek, amit mi remek összjátékkal ellensúlyoztunk. Gratulálok a fiúknak!” – mondta a győzelem után Szurcsik István, a tatai fiatalok edzője.

„A középmezőnyben foglalt helyet a veszprémi csapat, így győzelemmel szerettük volna kezdeni a tavaszi szezont hazai pályán. A mérkőzés első felében az ellenfél hibáit kihasználva 12-5-re is el tudtunk húzni. A félidőre felzárkóztak a veszprémiek, de 3 gólt sikerült megtartani előnyünkből. A meccsen sok kiállítás volt, keveset játszottunk teljes létszámban. Az utolsó 10 percet 2 gólos előnnyel kezdhettük, így a végjáték szorosnak, kiélezettnek ígérkezett. A hajránk jól sikerült, tudtunk könnyű gólokat szerezni, kapusaink eredményes indításainak köszönhetően, így 5 gólos győzelmet sikerült aratnunk” – mondta a találkozó után Vadász Gergő, a csapat játékosa.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 22. 07:58, hétfő | Sport

Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen

2024. Július 22. 07:57, hétfő | Sport

Balaton-átúszás - Több mint 11 ezren indultak

Több mint 11 ezren vettek részt a szombatról vasárnapra halasztott 42. Lidl Balaton-átúszáson, melyen a férfiaknál holtverseny született, míg a nőknél Juhász Janka győzött.