Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2013. Március 27. 09:11, szerda | Helyi

Rendőrkézen a betörő csapat harmadik tagja is

Rendőrkézen a betörő csapat harmadik tagja is

A Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2013. március 26-án elfogta és őrizetbe vette a 33 éves H. Balázst.

A férfit a gyanú szerint egy fiatalkorú tatabányai lány bújtatott felé, hogy a virágládában hagyott kulccsal menjen be szülei otthonába és hozza el onnan az értékesebb tárgyakat. A férfi eleget tett a kérésnek és a hátrahagyott kulccsal 2013. március 19-én bement a lakásba és onnan ékszereket és műszaki cikkeket tulajdonított el.
A fiatalok Budapestre akartak eljutni és szórakozni, de kevés volt a pénzük. A lánynak jutott eszébe, hogy otthonról el lehetne hozni ezt-azt, amit pénzzé tudnának tenni. Hogy a szülei ne tudják meg, ki pakolta ki a lakást, megrendezte a betörést. Lakáskulcsát a ház előtti virágládában hagyta, majd szólt az egyik barátjának, hogy bemehet, nincs otthon senki. A lány és 22 éves barátja mindent megbeszélt előre. Miután ismerősük a bűncselekményt elkövette, hazamentek és hívták a szülőket, majd a rendőrséget. Úgy tettek, mintha idegenek jártak volna a lakásban, de a helyszíni szemlét lefolytató nyomozónak egyre gyanúsabbak lettek a fiatalok és a körülmények. A lány és barátja, a 22 éves tatabánya T. Róbert elismerte a bűncselekmény elkövetésében játszott szerepét és megnevezte annak elkövetőjét, a 33 éves H. Balázst, akit 2013. március 26-án elfogtak a rendőrök.
A két fiatallal szemben – szabadlábon hagyásuk mellett – nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság, H. Balázst viszont őrizetbe vették nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.