Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Szeptember 03. 13:47, hétfő | Helyi

Rendőrök segítik az iskolások biztonságos közlekedését

Rendőrök segítik az iskolások biztonságos közlekedését

Az augusztus 31-i tanévnyitó ünnepségekkel megyeszerte megkezdődött a 2012/2013-as tanév, melyre a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság is felkészült.

Hétfőtől egy hónapon át rendőrök segítik a gyerekek biztonságos közlekedését.

Elsősorban azon oktatási intézmények környékén találkozhatnak a gyerekek az egyenruhásokkal, ahol a közúton történő áthaladást nem segíti közlekedési lámpa, így a gyalogátkelőhelyeken egyedül kénytelenek átkelni. Lesznek olyan gyermekek, akik nem gyalogosan közelítik meg az iskolát, hanem szüleik hozzák őket autóval. Esetükben a biztonsági öv és a gyermekülés használatát ellenőrzik majd a rendőrök, sok helyen a polgárőrökkel együttműködve. Rajtuk kívül fokozott figyelmet fordítanak a többi gépjárművezetőre is, például a tekintetben, hogyan, mekkora sebességgel közelítik meg a kijelölt gyalogátkelőhelyeket.

A biztonságos közlekedésért a szülők és a gyermekek is sokat tehetnek. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kéri őket, hogy az iskolába időben induljanak el, mert a kapkodás figyelmetlenséghez vezet és ez a közlekedésben veszélyes. Gyalogosan az úttestre lépés előtt alaposan körül kell nézni. Álló jármű mögül, vagy takarásból veszélyes az útra lépni.

Ha a gyermek gyalog jár iskolába, a szülők többször kísérjék el őt azon az úton, amelyen később egyedül jár majd! Ez ne a legrövidebb, hanem a legbiztonságosabb útvonal legyen. Gyakorolják a gyerekekkel az átkelést a bonyolultabb kereszteződésekben, miközben ismételjék át a közlekedési szabályokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.