Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Augusztus 21. 11:23, kedd | Helyi

Rendőrségi hírek a napokban

Rendőrségi hírek a napokban

Vonatdobáló (Tatabánya)

Vonatdobálót keres a Tatabányai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya. A Szombathelyre tartó vonat ablakát dobta be kővel az ismeretlen elkövető. A személyszállító szerelvény 19:30 óra körüli időben ért Tata-Tóvároskerthez, mikor az egyik utas észlelte, hogy egy kő repül a vonat ablakának, dupla üvegének külső része betörött.

Közben egy másik utas is jelezte, hogy a WC-ben lévő tükör szintén betört. A kő a nyitott ablakon t repült be a szerelvény mellékhelyiségébe, melyben szerencsére utas nem tartózkodott, így személyi sérülés nem történt.

A Tatabányai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetése miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen és egyben a lakosság segítségét kéri az elkövető(k) személyazonosságának megállapítása végett. Szabó István r. ftzls., balesetvizsgálónál jelentkezhet(nek) hivatali munkaidőben a 34/517-777-es telefonszám 21-48-as mellékén, illetve a 107-es vagy 112-es segélyhívók valamelyikén azok, akik látták az esetet, illetve tudják ki(k) dobta a követ a vonat ablakának.

Veszélyhelyzetet teremtettek (Tatabánya)

Közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény büntette miatt indított eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya ismeretlen személy ellen, aki augusztus 20-a 07:34 óra előtti időben a Tatabánya, Piac téren lévő Ázsia Kincse Áruház parkolójából kivezető út és a Vásárcsarnok mögötti út kereszteződésében lévő „Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtáblát eltávolította, majd a táblát az Esztergomi úton található Móra Ferenc Általános iskola előtti parkolóban parkoló személygépkocsi motorház tetejére fektette.

Tarjánban is hasonló eset történt. Az ismeretlen elkövető augusztus 4-e 23:00 óra és augusztus 5-e 08:00 óra közötti időben a Tarján Szegfű utca és Rózsa utca kereszteződésében kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtáblát tulajdonította el, majd azt egy ház udvarára dobta. Ugyanebben az időben feltehetően ugyanaz az elkövető a Rózsa utca végén kihelyezett „Kötelező haladási irány” táblát is kihúzta helyéről, majd azt az úttest szélére dobta.

A Tatabányai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a lakosság segítségét kéri az ismeretlen rongálók személyazonosságának megállapítása végett. Szabó István r. ftzls., balesetvizsgálónál jelentkezhet(nek) hivatali munkaidőben a 34/517-777-es telefonszám 21-48-as mellékén, illetve a 107-es vagy 112-es segélyhívók valamelyikén azok, akik tudják kik húzták ki helyükről a jelzőtáblákat.

Nemrégiben permetezett zöldségeket lopott egy tolvaj

Veszélyes vegyszerekkel kezelt zöldségeket lopott el ismeretlen személy a Tata és Mocsa közötti út melletti ültetvényről szombaton 22 óra és vasárnap 11.30 között, a rendőrség attól tart, hogy a tolvaj életveszélyben van.

Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője vasárnap az MTI-nek elmondta: bár nem nagy mennyiségben tulajdonította el a tettes a zöldségféléket, de ezeket a közelmúltban permetezték, így elfogyasztásuk veszélyes.
Az ellopott 15 kilogramm vöröshagymát olyan szerrel kezelték, amelynek lebomlási ideje 7 nap, a 20 kiló sárgarépa és a 15 kilogramm petrezselyem esetében pedig még 22 nap, tehát a zöldségek idő előtti elfogyasztása életveszélyes lehet.
Léber Gabriella ezért arra szólította fel a tolvajt, hogy mindenképpen értesítse azokat, akiknek adott az ellopott zöldségekből, és jelentkezzen a rendőrségen, mielőtt nagyobb baj származik tettéből.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.