Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Augusztus 25. 15:15, szombat | Helyi

Repülés történet a Vértes Centerben

Repülés történet a Vértes Centerben

Repüljetek el velünk a múltba!

Nem kell messze repülni, csak a Vértes Centerbe, ahol is évszázadokra visszarepítenek bennünket a kiállított repüléssel kapcsolatos tárgyak, történetek illetve leírások.

Már a főbejáratnál fogad egy géptörzs, amiben leírások vannak különféle repülőgép típusokról. Majd, ahogy végig sétálunk a Center földszinti részén, a szemünk elé tárul egy pilótafülke, ami nemcsak a gyerekek egyik kedvence, hanem a felnőtteké is. Be lehet ülni és kipróbálni, majd ha ez még nem volt elég akkor, ha kissé odébb megyünk, egy óriási részen terül el a kiállítás „oroszlán” része, ahol egyik érdekesség után ott a másik.
Amíg anyu és apu olvasgatva áll egy paraván előtt, addig a kis csemetéje (de akár a szülők is) kipróbálhatnak pár repüléssel kapcsolatos dolgot. Például, felhőket lőhetnek labdával, vagy éppen megnézhetik, hogy hány százalék felhajtóerőt tud produkálni egy erre kifejlesztett géppel, egy helikopter felemelkedéséhez.
Érdemes elmenni a Vértes Centerbe, mert már nem sokáig láthatjátok a repülők történetét, mert következik a vasút a mozdonyokkal!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.