Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. Szeptember 28. 11:15, péntek | Helyi

Részegen a rendőrautónak hajtott az idős bácsi

Részegen a rendőrautónak hajtott az idős bácsi

Az elmúlt nap rendőrségi hírei

- A bíróság kereste, a Rendőrség megtalálta

Csalás és más bűncselekmények elkövetése miatt kellett volna bíróság elé állnia egy 28 éves tatabányai férfinak, de nem jelent meg a tárgyaláson, ezért a Tatabányai Városi Bíróság elfogató parancsot adott ki ellene. A Tatabányai Rendőrkapitányság járőrei 2012. szeptember 27-én délután fogták el őt.
Tatabánya belterületén járőröztek a rendőrök, mikor felfigyeltek a 28 éves férfira. Azonnal felismerték őt és tudták azt is, hogy a bíróság keresi. Intézkedés alá vonták, melynek során a Kapitányság megerősítette, hogy a bíróság valóban elfogatóparancsot bocsátott ki ellene. A férfit előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra és őrizetbe vették.

- Balatonfüreden követett el bűncselekményt

Egy 27 éves tatabányai férfi is a Tatabányai Rendőrkapitányság fogdájának vendége lett 2012. szeptember 28-án hajnalban. Ellene szintén elfogatóparancsot bocsátottak ki. A Balatonfüredi Rendőrkapitányság kereste garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt.
Csendes volt a város a hajnali órákban, a Fő tér környékén is csak egy férfi sétálgatott. Megállították és igazoltatták a járőrök. Adatainak ellenőrzése során derült ki róla, hogy garázdaság miatt keresik Veszprém megyében. A férfit előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra, majd őrizetbe vették.

- Részegen a rendőrautónak hajtott

Egy ittas kerékpárossal szemben akartak intézkedni a járőrök 2012. szeptember 27-én. A 78 éves férfi a Rákóczi Ferenc úton kerékpározott forgalommal szemben, mikor a járőrök figyelmeztetni és ellenőrizni akarták, hogy idős kora miatt vezeti bizonytalanul a kerékpárt ráadásul a forgalommal szemben, vagy ittas állapota miatt nem tud egyenesen közlekedni.
A járőrök elé kerültek, majd megállásra szólították fel, de az idős férfi, fékezés és irányváltoztatás nélkül, a szolgálati gépjárműnek ütközött, majd az úttestre borult. A férfinak nem lett nagyobb baja, a tenyerét horzsolta le és szerencsére a rendőrautó sem sérült meg. A járőrök gyanúja azonban beigazolódott, az oroszlányi férfit ittasan közlekedett kerékpárjával.
Az Oroszlányi Rendőrkapitányság felhívja a városban élők figyelmét a kerékpárút kialakításával együtt járó forgalmi rend változásra.

- „Lavina” söpört végig Komárom-Esztergom és Fejér megyében

Újabb közös fokozott ellenőrzést tartott a Komárom-Esztergom Megyei és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság 2012. szeptember 27-én a 81-es számú főúton. A gyorshajtókat igyekeztek kiszűrni és szankcionálni a rendőrök.
A 81-es út az egyik legnagyobb forgalmat lebonyolító útszakasz mind Komárom-Esztergom, mind pedig Fejér megyében. Tranzit út is, hisz ez az út vezet Komáromon át Szlovákiába is, így a teherforgalom is jelentős. Az elmúlt években számos súlyos, olykor halálos áldozattal járó közúti közlekedési baleset következett be ezen az úton, így a Rendőrség fokozottan ellenőrzi a 81-es úton közlekedőket.
Az akció során a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei 12 gépjárművezetővel szemben indítottak közigazgatási eljárást a megengedett sebesség túllépése miatt, míg a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei 15 szabályszegővel szemben intézkedtek.
Ilyen ellenőrzésekkel a jövőben is gyakran találkoznak majd a gépjárművezetők Fejér és Komárom-Esztergom Megye közútjain.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.