Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Július 11. 09:02, péntek | Helyi
Forrás: kemma

Schmidt Csaba váltja Kancz Csabát

Schmidt Csaba váltja Kancz Csabát

Meglepő helycsere a tatabányai Fidesz-listán

A Turul-emlékműnél mutatta be csütörtökön Schmidt Csaba városvezető - egyben polgármesterjelölt - a Fidesz-KDNP helyi képviselőjelöltjeit. A tájékoztatóból kiderült: a pártszövetség a figyelmét immár a polgárokkal történő konzultációra fordítja. Az elkövetkező öt esztendőre szóló első konkrét vállalás is elhangzott: az aspiránsok infrastrukturális fejlesztést, látogatóközpont kialakítását tervezik a Kő-hegy térségében. A polgármester meglátása, jellemzése szerint Felsőgalla, Mész- és VI-os telep körzetek esetében a helyi tudásra és jelenlétre építettek, ezért tették le a garast Turainé John Katalin - remény szerinti - újrázása mellett.
A Gál István lakótelepen a 2002 óta képviselőként is tevékenykedő iskolaigazgató, Pleier Tamás, míg Bánhida családi házas övezetében a négy évvel ezelőtt "egyértelmű felhatalmazást" szerzett Ablonczy Dánielné indul harcba.
Újra kéri a sárberkiek bizalmát a GAMESZ első embereként is bizonyító Salló Győző, éppúgy, mint a 8. körzetet - Újváros "végét" - már kétszer elhozó Bereznai Csaba alpolgármester. A településrész "közepét" Molnár Tamás vállalkozó, a Kodály teret, valamint a Béla király körteret a közbiztonsági kérdésekben jártas Bagó Attila, Dózsakertet pedig a független Vejtey Miklós gondjaira bízták. A Bánhidai lakótelepen a Bencsik János örökébe lépő, ismét ringbe szálló Turza Károly, míg a két kertvárosi körzetben a településvezető által "jó gazdákként" jellemzett Pataki Zoltánné és Magyarné Kocsis Andrea mérettetik meg magukat.
A csattanó a végére maradt: minthogy dr. Kancz Csaba alpolgármesterre eztánkormánymegbízotti teendők várnak, Alsógalla és Óváros képviselőjelöltje a jelentős fejlesztéseket ígérő Schmidt Csaba polgármester(jelölt) lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.