Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2013. Június 12. 09:22, szerda | Helyi

Semmi sem szent: aggregátort loptak az árvíz mellől

Semmi sem szent: aggregátort loptak az árvíz mellől

Veszélyhelyzetben, elzárt területről loptak.

A Tatai Rendőrkapitányság nyomozói azonosították és elfogták azt a két férfit, akik 2013. június 5-éről 6-ára virradóra a Dunaalmás és Almásfüzitő közötti nyúlgát mellől eltulajdonítottak egy 120.000 forintot érő, 1,8 kW-os Honda típusú aggregátort és egy 10 literes fém benzines kannát, amelyben körülbelül 9 liter benzin volt.

A gép segítségével a nyúlgátat világították meg, de elromlott, ezért a védekezésben résztvevők elhelyezték egy félreeső helyen. Azt tervezték, hogy elszállítják és megjavíttatják. 2013. június 6-án mikor érte mentek, hűlt helyét találták. A nyomozók részletes adatgyűjtésbe kezdtek, közben értesítették az árvízterületen biztosítási feladatokat ellátó egyenruhásokat a történtekről és részletes leírást adtak nekik a keresett tárgyakról.
2013. június 8-án a tatai rendőrök Dunaalmás víz alá került házainál járőröztek. Az egyik nyitva talált ingatlan ellenőrzése közben a másfél méteres víz tetején megtalálták a korábban ellopott üres kannát. Az aggregátor nem volt ott, így tovább nyomoztak a tettesek és az általuk eltulajdonított eszköz után.
2013. június 10-én a nyomozók elfogták a tetteseket: a 20 éves P. Ferencet és 16 éves társát neszmélyi otthonából előállították a Tatai Rendőrkapitányságra, ahol gyanusítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket. A nyomozás során kiderült, hogy az aggregátort időközben eladták egy szintén neszmélyi illetőségű férfinak, a 36 éves F. Endre 20.000 forintért vette meg tőlük. A vevőt 2013. június 11-én elfogták, majd orgazdaság bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették. A gyanúsított otthonában tartott házkutatás során a rendőrök lefoglalták az aggregátort.

P. Ferenc és fiatalkorú társa ellen - őrizetbe vételük mellett - lopás bűntette, F. Endre ellen - őrizetbe vétele mellett – felbujtóként elkövetett lopás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Tatai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A rendőrség kezdeményezi a gyanúsítottak gyorsított eljárásban történő bíróság elé állítását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.