Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Január 07. 10:43, kedd | Bulvár
Forrás: manna.ro

Sötétben világító malacok születtek Kínában

Sötétben világító malacok születtek Kínában

Kínai tudósok olcsó gyógyszerek kifejlesztése reményében fecskendeztek medúza géneket 10 sertésembrióba. A malacok zölden fénylenek a sötétben és az ultraibolya sugarak alatt.

A kutatók szerint a kísérleti állatok élettartama épp olyan hosszú lesz, mint fénytelen társaiké, nem szenvednek semmilyen hátrányt különleges képességük miatt. A zöld színű festék pedig csupán markerként szolgál, hogy a kísérlet eredményes.

Hasonló kísérletek már történtek Törökországban, ahol nyulakat tettek zölden fénylővé, és most épp a juhokon dolgoznak. A módszert egyébként a Hawaii John A. Burns Orvosi Egyetemen fejlesztették ki a termékenységi vizsgálatok és a lombikbébi technikák fejlesztése céljából, de más célokra is felhasználható.

A kínaiak például a vérszegénységgel kapcsolatos betegségek kezelését próbálják ezzel a módszerrel olcsóbbá tenni. Az állati véralvadási enzimek előállítása ugyanis jóval kevesebbe kerül, mint a gyári változaté.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:10, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Emberre támadt egy medve hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, a Sajónagyfalu (Mariselu) községhez tartozó Sajószentiván (Santioana) településen, a férfi a lábán és az ágyékán megsérült

2024. Július 18. 07:56, csütörtök | Bulvár

Balaton-átúszás - Lezárták a nevezést

Elérte a 12 és félezres létszámlimitet a 42. Lidl Balaton-átúszásra jelentkezők száma, így a szervező Budapest Sportiroda szerda reggel 9-kor lezárta a nevezést.

2024. Július 18. 06:00, csütörtök | Bulvár

Akkorát rúgott a táborozó gyermekbe az edző, hogy a fiú a fejére esett

Óriási felháborodást keltett az a napokban nyilvánosságra került felvétel, amelyen az látszik, hogy a szolnoki kalandparkban egy felnőtt férfi kirúgja a rábízott kisgyerek lábait, aki ennek következtében fejre esik.