Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. December 10. 11:29, hétfő | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Sportösztöndíj a tehetségeseknek

Sportösztöndíj a tehetségeseknek

Az önkormányzat Földi Imre Sportösztöndíjat alapít a fiatal tehetségek támogatására.

Ezt jelentette be az olimpiai bajnok súlyemelőről elnevezett városi sportcsarnokban Schmidt Csaba polgármester a 2012. évi Utánpótlás Súlyemelő Országos Bajnokság megnyitóján. Az idei évben a Tatabányai Sport Club (TSC) súlyemelő szakosztálya rendezte meg a rangos sporteseményt.
Huszonhét szakosztály mintegy 150 versenyzője állt dobogóra, hogy eldöntsék ki legjobb közölük. A legnépesebb klub a TSC volt, Pócza Károly vezetőedző tanítványai közül 17-en indultak a különböző súlycsoportokban. A rendezvény fővédnöke , Schmidt Csaba köszöntőjében többek között elmondta: nem véletlen, hogy éppen a Földi Imre Sportcsarnokban rendezik meg ezt a versenyt, a szervezők jobb helyet nem is választhattak volna, hiszen az olimpiai bajnok súlyemelő éppen 40 esztendeje Münchenben szerzett olimpiai bajnoki címet. Gazdag sportpályafutása bizonyítja, hogy igazi példaképe lehet a fiatal sportolóknak - fogalmazott a polgármester, aki szerint a pekingi olimpián megtanultunk örülni minden helyezésnek, éremnek, aztán jött a londoni ötkarikás játék, ahol sportolóink, köztük a tatabányai Csernoviczki Éva és Ungvári Miklós judósok bronz, illetve ezüstérmet szereztek. A sikerek eléréséhez rengeteg munkára, áldozatra, létesítményekre van szükség, amelyet a kormányzat és a MOB is támogat. Tatabánya város önkormányzata is tesz valamit ennek érdekében, hiszen Földi Imre Sportösztöndíjat alapít, amellyel az igazán tehetséges, akár olimpiai részvételre is esélyes utánpótlás korú versenyzőket támogatnak majd., ennek előkészítés megtörtént, már csak a közgyűlés jóváhagyása szükséges - ismertette Schmidt Csaba. A 40 éve olimpiai bajnoki címet szerzett és természetesen a versenyt figyelemmel kísérő Földi Imrét ajándékkal lepte meg a polgármester. A tatabányai fiatalok már az első napon két bajnoki címet szereztek, Nyári Gábor a serdülők 50 kilogrammosok súlycsoportjában lett első, míg Fekete Ádám a 62 kilogrammosok mezőnyében diadalmaskodott. Kanyó Martin (50 kg) 2. míg Mohos Róbert (56 kg) 3. helyen végzett. Rigán Richárd a 85 kg-osok között lett második. Bogdán Dávid (69 kg) szintén a második helyen végzett. A helyezetteknek az érmeket és a kupát Schmidt Csaba polgármester, Dobos Imre a súlyemelő szövetség elnöke, Sámuel Botond a TSC elnöke és Földi imre olimpiai bajnok,a Nemzet Sportolója adták át. További tatabányai eredmények: Nők, Serdülők: 48 kg: 2. Barna Zsófia, 58 kg: 2. Horváth Viktória, 63 kg: Kovács Ramóna 4. hely, Női junior: 48 kg. 1. Berki Lilla, 63 kg. 2. Fábián Márta, 75 kg. 1.Varga Sabrina. Junior férfi: 85kg. 5. Gaján Tamás, 105 kg. 2. Sipos Gábor, Ifjúsági, férfi: 69 kg. 4. Berki Zsolt A tatabányai súlyemelőket a TSC vezetőedzője, Pócza Károly készítette fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.