Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Június 14. 06:00, szombat | Helyi
Forrás: www.police.hu

Strandolás közben ne csak az UV-B sugárzástól tartson!

Strandolás közben ne csak az UV-B sugárzástól tartson!

Mire figyeljünk fürdőzéskor?

A nyár egyik legtipikusabb, szezonális jellegű bűncselekménye a strandokon elkövetett alkalmi lopás. A hatalmas tömegben senkinek sem tűnik fel, ha valaki felemel egy táskát a földről és elsétál vele.

A tolvajok sokszor nem válogatnak, nem nézik, hogy mit visznek el. Lehet az strandpapucs, úszószemüveg vagy napolaj, de esetenként értékesebb tárgyak, márkás napszemüveg, mobil- vagy okostelefon, digitális fényképezőgép, videokamera, laptop, vagy éppen pénztárca. Gyakran előfordul, hogy az indítókulcsot is megszerzi az elkövető, és a parkolóból könnyedén ellopja az autót.
A strandon elkövetett lopások a tényleges kár mellett nem kis bosszúságot is okoznak, hiszen az abban tárolt igazolványok pótlása nem kevés pénzbe és időbe kerül.
Ezek a bosszantó esetek könnyedén elkerülhetőek egy kis odafigyeléssel!

Fürdőzéskor, strandoláskor az alábbiakat mindig tartsa szem előtt, és akkor megelőzheti a bajt:
- ne vigyen magával semmilyen értéket a nagyobb fürdőhelyekre, strandokra;
amennyiben mégis, ne hagyja azokat őrizetlenül;
- használja a csomagmegőrzőket, vigyázzon a belépés során kapott karórára (belépésre, értékmegőrző kinyitására szolgál);
- győződjön meg minden esetben az öltözőkben lévő szekrények zárt állapotáról;
- baj esetén azonnal kérjen segítséget a biztonsági szolgálattól!

A BRFK is kiemelt figyelmet fordít a fürdőkre és környékükre
A strandokra és egyéb fürdőkre irányuló rendőri figyelem alapja a jelentős látogatottság, valamint annak ténye, hogy a lopások megközelítőleg 15 %-a nyáron, ezeken a helyeken valósul meg.
A lopások nagy része őrizetlenül hagyott értékekre, személygépjárműben hagyott táskákra, laptopokra, öltözőben felejtett személyes tárgyakra irányul. Ezért kellő figyelemfelhívással (amelyben minden évben partnerek a legnagyobb fővárosi strandfürdők biztonsági szolgálatai), valamint a saját értéktárgyak iránti felelősségérzet fokozásával a vagyon elleni bűncselekmények megelőzhetőek.
A BRFK Bűnmegelőzési Osztály munkatársai 2014 júliusában és augusztusában bűnmegelőzési célú ellenőrzéseket tartanak a külföldiek által kedvelt fürdők (Gellért-, Széchenyi fürdő), valamint a lakosság körében népszerű strandok (Dagály és Palatinus).
A fürdőkben, strandokon végrehajtandó feladatok között szerepel a kellő – akár idegen nyelven történő – tájékoztatás, a demonstratív egyenruhás rendőri jelenlét, a szükséges áldozatvédelmi segítségnyújtás, a biztonsági szolgálattal történő együttműködés.
A bűncselekmények megelőzése érdekében a felsorolt fürdőket idén nyáron is ellátja a rendőrség saját, bűnmegelőző kiadványaival, amelyek plakát-formátumban a bejáratoknál, illetve a strandok frekventált helyszínein, valamint zsebkönyv-méretben a belépőjegyhez mellékelve jutnak el a fürdőzőkhöz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.