Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2014. Január 13. 08:46, hétfő | Helyi sport

Sváb Kupa tizenkettedszer

Sváb Kupa tizenkettedszer

A Sváb Kupa elnevezésű teremlabdarúgó sorozat tizenkettedik szezonja kezdődött meg szombaton hagyományosan Várgesztesen.

Annak idején Pillmann Ferenc a Várgesztesi Sport és Faluvédő Egyesület elnökeként indította útjára, hogy a térség német nemzetiségű településeinek focistái télen is rúghassák a bőrt, s nem utolsó sorban megküzdjenek a kupáért.

A program két éve az utánpótlás korosztállyal is kibővült, így szombat délelőtt a főszerep a Kecskéd, Környe, Vértesi Erőmű és Vértessomló U9-es csapataié volt, s a gyerekek ugyanolyan elszántan és lelkesen vívták a mérkőzéseket, mint az őket követő nagyok. A fiatal labdarúgók a hat mérkőzés alatt 32 gólt szereztek, a legeredményesebbnek a Környe bizonyult, mögötte végzett a Kecskéd, a harmadik helyet a Vértesi Erőmű, míg a negyediket a Vértessomló szerezte meg.
A felnőttek délután egyetlen góllal múlták felül a kicsiket. Náluk 33 alkalommal rezgett a háló, igaz, a nyitó Kecskéd – Várgesztes összecsapáson épp a hazaiak üres kapuja felé csorgott a labda, s már csak pár méterre volt a gólvonaltól, amikor a bíró lefújta az első félidőt. Így 4-2-es kecskédi vezetéssel cseréltek térfelet, s az eredmény nem is változott a találkozó végére. A Vértessomló szintén 4-2-es győzelmet aratott a Környe felett, 3-3 arányban egalizált a gesztessel, viszont 2-1-re kikapott a Kecskédtől, így a fordulót az őt legyőző csapat mögött zárta. Környe egyenlege, a két vereség és egy győzelem a harmadik helyhez bizonyult elegendőnek, míg a negyedik helyen a Várgesztes végzett.
A ranglista azonban még változhat, hiszen az, hogy végül kihez kerül a Sváb Kupa, a következő hetekben dől el a sorozatmérkőzések további helyszínein, legközelebb Környén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 26. 07:45, péntek | Belföld

Német dízelmozdonyokat bérel a MÁV-Volán-csoport

A MÁV-Volán-csoport egy svéd lízingcégtől bérel dízelmozdonyokat, az első német Henschel dízelmozdony még júliusban megérkezik, és az év végéig további 14 vontatójármű állhat forgalomba

2024. Július 26. 07:43, péntek | Sport

A Fehérvár hátrányból fordítva nyert Azerbajdzsánban

A Fehérvár hátrányból fordítva 2-1-re győzött csütörtökön az azeri Szumgajit vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga selejtező második fordulójának első mérkőzésén.