Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2016. Május 13. 13:19, péntek | Helyi

Szabadidő-fesztivál

Szabadidő-fesztivál

Utcaszínház és kortárs művészeti fesztivál Esztergomban

Comedium Corso 2016 néven rendeznek fesztivált szombattól Esztergomban. A pünkösd hétfőig tartó programon három színpadon lépnek fel a kortárs színház, zene és cirkusz képviselői, valamint a fesztiválon húsz képzőművész jelenik meg alkotásaival.

A színházi produkciók között változatos műfajú előadásokat láthatnak az érdeklődők, a Szegedi Nemzeti Színház és a Zenthe Ferenc Színház kínálatából, illetve a Saul fiából is ismert Pion István slam poetry műsort ad elő.

A nagyszínpad vendége lesz többek között legújabb lemezével a Quimby, a Halott Pénz, a Maszkura és a tücsökraj, a The Immigrants, de egy két órás, élő Abba Show-t is végigtáncolhat a közönség.

Önálló rendezvényhelyszínt kapott a kortárs cirkusz. A CirkuSzínház és a Freak Fusion Cabaret különleges bemutatókkal, akrobatikus produkciókkal, zsonglőr játszóházzal és performanszokkal várja a látogatókat.

Babits Mihály esztergomi kötődése és halálának 75. évfordulója alkalmából, a fesztivál csatlakozik a Babits Évhez, országos nevezésű szavalóverseny döntőjére kerül sor, valamint egy nagy méretű Babits Mihályt formáló homokszobrot készítenek, mely a rendezvény után még hónapokig látható lesz.

A rendezvény velejárója a vásártér. A kézműves kiállítók mellett kiemelt szerepet kap a hazai Street Food társadalom, mely kínálatát a Kis-Duna sétányon találhatják meg a gasztronómiai élményekre vágyók. A sétányon a látogatók húsz kortárs képzőművésszel is találkozhatnak, akik nemcsak műveiket állítják ki, hanem az alkotás folyamatába is belepillanthatunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.