Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2014. Március 13. 09:01, csütörtök | Helyi

Szabadidős rendőr fogta el a férfit

Szabadidős rendőr fogta el a férfit

Gyermekével kerékpározott a tatabányai nyomozó, mikor meglátta a rablás bűntett, lopás vétségek és súlyos testi sértés bűntett elkövetése miatt keresett férfit. A rendőr elfogta J. Józsefet.

Kerékpározni indult gyermekével Mágyel Barnabás r. hadnagy, a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozója 2014. március 12-én. Pár métert haladtak, mikor egy tömbház előtt a parkban észrevette a rendőrség által keresett 41 éves tatabányai férfit. A nyomozó értesítette szolgálatban lévő kollégáit, de kénytelen volt ő is szolgálatba helyezni magát, mikor meghallotta, hogy J. József hamis adatokat diktál be személyazonosságának megállapításához, majd ezután megpróbált elmenekülni a vele szemben intézkedő egyenruhások elől. A hadnagy segítséget nyújtott a rablás bűntett, lopás vétségek és súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt keresett férfi elfogásához és előállításához.

J. József ellen három elfogatóparancs volt kiadva. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2014. január 11-én italozás során szóváltásba keveredett egy hajléktalan férfival Tatabányán. Bántalmazta a sértettet, majd magára hagyta. A gyanú szerint ugyanezen a napon a gyanúsított egy Mártírok úti lakásban társával megverte ismerősét, majd együtt eltulajdonították a cipőjét, kabátját, mobiltelefonját és készpénzét. A 41 éves tatabányai férfi korábban is követett el bűncselekményeket. 2013. augusztus 7-én kerékpárt lopott egy helyi élelmiszerbolt melletti kerékpártárolóból, négy nappal később pedig egy segéd-motorkerékpárral hajtott el a Kodály Zoltán térről. Ugyanazon a napon egy személygépkocsi csomagtartóját is megpróbálta felfeszíteni, hogy abból eltulajdonítson egy szerszámgépet, de a bűncselekmény elkövetésében a járókelők megzavarták.

J. József ellen 2013. augusztus 16-án újabb bejelentés érkezett a Tatabányai Rendőrkapitányságra. Akkori barátnője jelentette fel, miután 30 percen át ütötte, verte a sértettet. Három nappal később a tatabányai rendőrök elfogták a férfit, akit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett, majd fogvatartását 2013. szeptember 22-én megszűntette. Ezt követően a gyanúsított nem jelent meg az idézéseken, a nyomozók nem érték el őt a megadott címeken, ezért bocsátottak ki ellene elfogatóparancsot. J. Józsefet a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.