Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2013. November 07. 00:00, csütörtök | Helyi

Szamártár/lat a Kortárs Galériában

Szamártár/lat a Kortárs Galériában

Szamártár/lat címmel nyílik kiállítás november 8-án, pénteken délután öt órától a Vértes Agorája Kortárs Galériájában

A tárlaton a tízéves Első Magyar Szamártár gyűjteménye, valamint meghívott művészek alkotásai láthatók. A kiállítást P. Szabó Ernő, művészettörténész nyitja meg, közreműködik Bihari Kiss Endre, Kiss Benkő, Belecz Kata és Nagy Zita, tárlat kurátora Ölveczky Gábor.

Bihari Kiss Endre 2003 szeptemberében 24 magyar művészt kért fel, hogy alkotásaikkal segítsék az Első Magyarországi Szamártár megalakulását. Még ebben az évben elkészült „Az Úr Lova” című irodalmi és képzőművészeti antológia. A kiadványban írók, költők és jeles képzőművészek alkotásain keresztül ismerhetjük meg e sokszínű állatot. A gyűjtemény 2004-ben országos kiállítás-sorozatra indult. A tárlatot e gyűjtemény anyagából állították össze a szervezők, illetve felkértek helyi, és a régióban élő művészeket új alkotások elkészítésre.


A tárlathoz kapcsolódóan „Kultúr-pajta a szamár-tárban” címmel, Művészetpedagógiai szamár show is indul, melyben kiemelt szerepet kap a kortárs képzőművészet. A speciálisan gyerekek-fiatalok számára összeállított alkotószellemű, az esztétikumot, a kreativitást fejlesztő játékok során megismerhetik a művészettörténetben fellelhető szamárábrázolások keletkezésének korszakait, azok körülményeit. A képzőművészeti, az irodalmi, a színházi alkotások elemzésével létrehozott interaktív dialógus mellett változatos eszköz- és anyaghasználatú alkotótevékenységekkel ismerkedhetnek meg a résztvevők. Főként az 5-12 éves korosztályt várják a foglalkozásokra, amelyet Miglinczi Éva, az www.artlimes.hu oldal szerkesztője vezet. A foglalkozásokról a virag.jeno@avertesagoraja.hu e-mial címen kaphatnak további információkat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.