Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2013. Március 18. 14:58, hétfő | Helyi

Szelektíven az Okmányirodában

Szelektíven az Okmányirodában

Beltéri szelektív hulladékgyűjtőt helyeztek el Tatabányán, a Járás Hivatal épületében, az Okmányiroda előtt.

A GreenEnergy Investment-EU KFT. és az ÖTHÉT Egyesület (Összefogás a Tisztább Humánusabb Településért) összefogásában megvalósuló szelektív hulladékgyűjtési program keretében egy beltéri szelektív hulladékgyűjtőt helyeztek el a Járás Hivatal épületében, az Okmányiroda előtt.

Az átadáson Bereznai Csaba alpolgármester elmondta: az új beltéri hulladéktároló műanyag flakon, papír, fémhulladék gyűjtésére szolgál. Megtudtuk tőle, hogy a két szervezet már jó ideje a város oktatási-nevelési intézményeiben környezeti nevelési programokat valósít meg, a szelektív hulladékgyűjtés és a környezettudatos, fenntartható életmód népszerűsítése érdekében. Bereznai Csaba kitért arra, hogy a cégek által képviselt program kiterjed a szelektív hulladékkezelés fontosságára és annak pozitív környezeti hatásaira. Az alpolgármester hangsúlyozta: ezeknek a környezetbarát törekvéseknek a megismertetése a nevelési és oktatási intézményekben, a közintézményekben, a vállalatoknál lehet a biztosítéka annak, hogy a szelektív hulladékgyűjtés a magyar lakosság körben elterjedjen.
A két szervezet képviseletében megjelent vezetőktől megtudtuk: több program fog társulni a jövőben a programhoz, amely szintén a környezettudatos életmód népszerűsítését szolgálja.
A tájékoztatást követően Bereznai Csaba alpolgármester próbálta kis elsőként az Okmányiroda bejárata mellett található szelektív hulladékgyűjtőt egy pet palack kidobásával, természetesen csak miután „laposra taposta”.

A GreenEnergy Investment-EU KFT. 2012-ben alakult azzal a céllal, hogy koordinációs szerepet vállaljon a Magyarország területén folyó szelektív hulladékgazdálkodásban. Programjaink célja, hogy megmozgassuk az embereket, oktatási rendszerünkön keresztül pedig ráneveljük a kicsiket és nagyokat egyaránt a szelektív hulladékgyűjtésre.
Az ÖTHÉT Egyesület (Összefogás a Tisztább Humánusabb Településért) 2011-ben jött létre, hogy erősítse az adott települések lokálpatriotizmusát. Feladataként azt tűzte ki, hogy ne ad-hoc segítségnyújtást biztosítson, hanem hagyományteremtő, évente ismétlődő, közösséget segítő önkéntesség megteremtését támassza alá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.