Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2013. Augusztus 21. 13:04, szerda | Helyi

Szent István ünnepe Környén

Szent István ünnepe Környén

17. alkalommal biztosított Környén a Millecentenáriumi Emlékpark és az 1996-ban elkészült Árpád Emlékmű méltó környezetet a Szent István király tiszteletére rendezett ünnepségnek

A keddi eseményen kiemelkedő teljesítményük elismeréseként, illetve hosszú évek áldozatvállalásos tevékenységük megbecsüléseként hatan vehettek át elismerést.
Augusztus 20-a az új kenyér ünnepe is. Azé az ételé, amely a jövőt, a fennmaradást biztosítja évezredek óta, nem csak nekünk, magyaroknak, hanem a világ minden embere számára. Ilyenkor adunk hálát az elmúlt év sikereiért, mondunk köszönetet lehetőségeinkért és bizalommal és hittel tekintünk a jövőbe, hogy a következő évet is munkával, egészségben és erővel élhessük meg – hangzott el Beke László ünnepi beszédében kedden a Millecentenáriumi Emlékparkban. A polgármester Szent István király munkásságát így méltatta: nagyságát jelzi, hogy képes volt véghezvinni azokat az óriási változásokat, amelyek szükségesek voltak az ország fejlődéséhez. Lehetett volna egyszerűen csupán következő Árpád-házi fejedelem, miután atyjától átvette a trónt. De István király nagyon jól tudta, hogy amit kapott, az nem hatalom, hanem feladat. Az nem uralkodás, hanem szolgálat. Ehhez a munkához és a munka sikeréhez neki is szövetségesekre volt szüksége, hiszen egyedül még a legnagyobb uralkodó sem képes a rá kirótt feladatot sikeresen elvégezni – fogalmazott, köszönetet mondva mindazok számára, akik a községben élve, azért dolgozva hozzájárulnak Környe, s ezáltal Magyarország fejlődéséhez. A mai napon őket is ünnepeljük, megköszönjük munkájukat és közösen gondolunk jó szívvel eredményeikre, sikereikre – zárta beszédét.
Az ünnepi gondolatok után Beke László polgármester és Orlovits Tímea jegyző, a helyi Német Nemzetiségi Önkormányzat részéről Bogár Ferencné és Wiszt Ferenc, a Környei Németek Baráti Köre és Kultúregyesület Közhasznú Egyesület képviseletében Wéber István és Tirhold Kármen, a testvértelepülés, tardoskeddi vendégek részéről Halász Gabriella képviselő és Veres Judit hivatalvezető helyezett el koszorút az Árpád Emlékműnél, majd Nagy Péter tiszteletes áldotta és Bedy Sándor plébános szentelte meg az új kenyeret.

Hosszú esztendők óta hagyomány, hogy a környei önkormányzat az államalapítás ünnepén ismeri el azok tevékenységét, akik kiemelkedő teljesítményükkel öregbítik a község hírnevét, vagy hosszú évek áldozatvállalásos ténykedésével vívják ki a település közösségének megbecsülését. A keddi ünnepi eseményen a képviselő-testület döntése alapján hatan részesültek elismerésben. Környe Községért Díjat vehetett át a Környe-Bokod Takarékszövetkezet képviselője, Wéber Ferencné az intézmény színvonalas és eredményes működéséért. Környe Község Gazdasági Fejlődéséért Díjban részesült Gíber Erzsébet Környe gazdasági fejlődése érdekében végzett kimagasló, eredményes munkájának elismeréseként. Magas színvonalú pedagógiai munkájának elismerésekén Pedagógiai Díjat vehetett át Reményiné Vadász Gabriella. Környe Község Önkormányzata Stamler Dezsőnének a német nemzetiségért végzett több évtizedes munkájáért és a község országos, nemzetközi hírnevének öregbítéséért végzett munkájáért a Partnerkapcsolatok Díjat adományozta. Huszti Edina a település egészségügyi ellátásában kifejtett színvonalas munkájáért a Közegészségügyi Díjat vehette át. A falu sportéletében kifejtett magas színvonalú és eredményes munkájának elismeréseként Demeterné Slezák Évának a Környe Község Sportjáért Díjat adományozta azt önkormányzat.

Az ősszel fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Német Nemzetiségi Dalkör előadásával színesített ünnepséget kedden gulyásparti és utcabál, majd este 9 órakor tűzijáték követte a sportpályán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.