Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2013. Október 02. 13:23, szerda | Helyi

Szépkorút köszöntöttek

Szépkorút köszöntöttek

Vasárnap szerettei, hétfőn pedig lánya és fia körében a vértessomlói önkormányzat képviselői köszöntötték otthonában Zink Ferencné Rozi nénit, aki szeptember 29-én ünnepelte 90. születésnapját

Rozi néni, aki még ma is tevékenyen él falusi házacskájában, s csupán a hallása romlott meg kissé, megilletődve vette át a miniszterelnöki emléklapot, amely a szépkorú polgárok iránti tiszteletet és hálát hivatott kifejezni jó egészséget és további boldog éveket kívánva.
Az ünnepelt Vértessomlón született 1923. szeptember 29-én, idősebb gyermekét, Rozáliát első férjének köszönheti, ám a sors nem szánt sok közös esztendőt a párnak. Férje 1944-ben, nyolc havi keserves hadifogság után, nagyon legyengülten és betegen érkezett haza, s egy héttel később elhunyt, augusztus 20-án kísérték utolsó útjára.
Rozi néni még a 21. életévét sem töltötte be, amikor magára maradt, majd évek múltán rátalált a szerelem. 1953. július 4-én mondta ki a boldogító igent Zink Ferencnek, akitől később megszületett fia, Ferenc. Férje 42 évnyi házasság után, 1995-ben köszönt el párjától, családjától és a földi élettől. Az eltelt években azonban meg is ajándékozta a sors és gyermekei Rozi nénit: négy unokával és öt dédunokával, akik megédesítik a napjait, s akiket nagyon szeret.
Az élet értelmét a gyerekek jelentik, ezt, mint édesapa, én is nagyon jól tudom. Ha a gyermekek jól végzik a munkájukat és sikeresek, akkor ez azt jelzi, hogy a szülők is helytálltak – kezdte köszöntőjét Hartdégen József, aki úgy vélte, Rozi néni büszke lehet gyermekeire, unokáira, majdan dédunokáira, s saját, szülői helytállására. A polgármester a jó erőnek, egészségnek örvendő Rozi néninek végül azt kívánta, hogy valamennyiük örömére akkor is legyenek együtt, amikor majd a 100. születésnapján köszöntik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.