Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2013. Szeptember 06. 00:00, péntek | Helyi

Szeptember 9.: A Magyar Dal Ünnepe Tatabányán

Szeptember 9.: A Magyar Dal Ünnepe Tatabányán

A Magyar Dal Napját először 2008-ban rendezték meg a Sziget Fesztivál „mínusz első” napján, Presser Gábor ötlete nyomán.

A koncerten a magyar könnyűzene több korszakának és stílusának képviselői játszották el saját és más előadók dalait.
Célja az volt, hogy a magyar szerzők dalaira irányuljon a figyelem, a magyar zeneszerzők és előadók ne szoruljanak ki a különböző zenei csatornák műsoraiból.
2009-ben – immár a Magyar Dal Napja Nonprofit Kft. koordinálásával – szeptember 13-án tartották meg a Magyar Dal Napját. Azóta minden év szeptemberének második vasárnapján rendezik meg, párhuzamosan több helyszínen, közöttük számos vidéki városban.
A 2010-es évtől bevezették A Magyar Dal Fővárosa címet, amelyre Budapestet és kerületeit kivéve valamennyi város önkormányzata pályázhat. A pályázat feltételei: egyedi és izgalmas program kitalálása, szükséges helyszín és pénzügyi háttér biztosítása, valamint politikamentes és a Magyar Dal Napja szellemiségéhez méltó szervezés. A címet első alkalommal Eger nyerte el, majd Nyíregyháza, az elmúlt évben pedig Szombathely volt a Magyar Dal fővárosa. Bekapcsolódott két határon túli város is, Kassa és Sepsiszentgyörgy.
Tatabánya támogatja ezt a mozgalmat a Magyar Dal Ünnepe megrendezésével. A Vértes Agorája munkatársainak, partnereinek, szervezeteinek szervezésében a város több pontján,
a legmeglepőbb helyszíneken és előadásban csendülnek föl ismert magyar dalok, slágerek.
Szeptember 9-én, Tatabányán 12 helyszínen több százan énekelnek magyar dalokat.
Ugyancsak zene szólal meg a vasúti kocsikban, a Vértes Volán járatain tatabányai előadókkal. A Vértes Agorája munkatársai, partnerszervezeteinek előadói úgynevezett gerilla akciókkal hívják fel a figyelmet a magyar dalra és művelőire.
A rendezvény eseményeiből kép és filmfelvételek készülnek, amelyek A Vértes Agorája honlapján és Facebook oldalán hamarosan megtekinthetők lesznek.
Reméljük, pár év múlva Tatabányán is elmondhatjuk: a Magyar Dal fővárosa vagyunk!
További Információ:
Cserteg István
www.avertesagoraja.hu
30/618-9699

A tervezett programot megtalálod: itt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.