Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. Szeptember 15. 09:20, hétfő | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Tájak, ízek grillre hangolva

Tájak, ízek grillre hangolva

Új helyszínen, rekord számú résztvevővel rendezték meg a IX. Faszén Fesztivált városunkban.

A megyeháza előtti tér már kora délután megtelt a sütésre-főzésre kész csapatokkal, akiket Popovics György, a rendezvény fővédnöke, Bencsik János országgyűlési képviselő és Schmidt Csaba polgármester köszöntött. Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében kiemelte, mennyire fontos, hogy Tatabánya és térsége összekapcsolódjon, melyre a legjobb lehetőség az ételkészítés. A megyeszékhely és a megye szorosan összetartozik, amit a fesztivál helyszíne is jól jelez – tette hozzá. Bencsik János országgyűlési képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy a legtöbb csapat a tatabányai és a tatai térségből érkezett, a két város és térsége szoros kapcsolata pedig nagyon fontos: a következő években csak rajtuk múlik, mit sütnek ki ebből a lehetőségből – fogalmazott. Bízom benne, hogy az új helyszínen otthonra talál a fesztivál, hisz a skanzen után itt, a megyeháza előtti nagyobb területen a további fejlődés lehetősége is adott – emelte ki köszöntőjében Schmidt Csaba polgármester, majd megköszönte Popovics Györgynek, hogy a rendezvény mellé állt, ezzel segítve a fesztivál megyei gasztronómiai rendezvénnyé válását. Remélem, hogy igazi közösségi helyszínné tudjuk fejleszteni a megyeháza előtti parkolót és teret a jövőben, ahová szívesen látogatnak majd el a megyénkben élők – tette hozzá a polgármester. A társaságok összebarátkozását és a baráti versengést csapatonként két-két üveg borral segítette Bencsik János és Schmidt Csaba, amit személyesen adtak át a csapatkapitányoknak.

A legfinomabb étel fő kategóriában a Grillszolgák csapata érdemelte ki a legjobb helyezést. A fesztivál legkülönlegesebb ételének járó díjat a SYR GARY csapata vitte haza, míg a legszebb ételt a Közös Képvisellők készítették, Komárom-Esztergom megye legjobb étele pedig a Dózsakerti Grillparti csapata által megálmodott fogás lett. Az Agora különdíját két csapat, a Kulcskérdés és a Sesi Kft. csapata nyerte, míg a TV Paprika különdíját a Jogtevők csapata vihette haza. A csapat különdíj a Pintér Team-hez került, a legjobban teljesítő csapat különdíja az NHSZ Depó-t illette, míg a pogácsakészítő verseny győztese Hernádi Vera lett, aki a kupán kívül száz kilogramm sót és ugyanennyi lisztet nyert. Sugár Gabriella szervezőtől megtudtuk, a versenyre regisztrált csapatok száma meghaladta a százat: főként a járásból érkeztek társaságok, de találkoztunk budapesti és tapolcai küldöttséggel is. A fesztivál programja pogácsaversennyel is bővült, melyre több mint tíz csapat jelentkezett, az ízletes és különleges receptek alapján készült süteményeket bárki megkóstolhatta. Az ételeket idén is neves zsűri bírálta: Serényi Zsolt és Bede Róbert, a TV Paprika sztárséfjei mellett Boczonádi János, az Agora Café ügyvezetője, és Gottwald Szilárd, a Gottwald Étterem konyhafőnöke értékelte a faszénen készült fogásokat. A díjátadók után a Dolly Roll adott fergeteges koncertet, majd a Friends zenekar utcabálja zárta a IX: Faszén Fesztivált.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.