Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2013. Február 19. 09:52, kedd | Helyi

Tájékoztatás földhasználók részére

Tájékoztatás földhasználók részére

Felhívjuk a figyelmet, hogy 2013. január 1-jével jelentős mértékben változtak a termőföldről szóló 1994. évi LV. törvény földhasználati nyilvántartásra vonatkozó szabályai.

Aki termőföldet használ - beleértve a külterületi és a zártkerti egy hektárnál kisebb ingatlanokat is-, annak a használatot a földhivatalhoz nyilvántartásba vétel céljából be kell jelenteni.

A bejelentési kötelezettség minden földhasználó részére kötelező, aki aranykoronával rendelkező ingatlant használ – akár bérlőként is -, melynek művelési ága a tulajdoni lapon szántó, legelő, rét, gyümölcsös, szőlő, kert, nádas, fásított terület, halas tó. (Az erdő művelési ágban nyilvántartott ingatlanok használatát nem kell a földhivatalhoz bejelenteni.)

Amennyiben a tulajdonos az ingatlanát nem adja bérbe, akkor a bejelentési kötelezettség az ingatlantulajdonost terheli. Az érintettek bejelentési kötelezettségüknek a földhivatal által biztosított formanyomtatványon tehetnek eleget 2013. április 30-ig a Járási Földhivatalokban. (Tatabányán, a Ságvári út 20. sz. alatt a Tatabányai Járási Földhivatalnál)

A nyomtatványok a földhivatalok hivatalos honlapjáról (www.foldhivatal.hu) a „nyomtatványok” menüpontból is letölthetők, ugyanitt részletes tájékoztatás olvasható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.