Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Május 16. 13:26, péntek | Helyi

Támogassa a viski magyar óvoda felújítását adója 1%-val!

Támogassa a viski magyar óvoda felújítását adója 1%-val!

Fiókokban alvó gyerekek a viski óvodában! Segítsen, hogy ők is ágyban aludhassanak!

Az óvodás korú magyar gyermekek minimális része Visken jelenleg az ukrán óvoda magyar csoportjába jár, amely óvoda túlzsúfolt. A többi magyar gyermek pedig egyáltalán nem jár óvodába!Visk a Huszti járás (Kárpátalja, Ukrajna) egyetlen olyan települése, amely magyar tannyelvű általános és középiskolával rendelkezik. Egy jól felszerelt és jól működő magyar tannyelvű óvoda nélkül elképzelhetetlen a magyar anyanyelvi oktatás jövője ezen a településen.Az egyeztetések során rendelkezésre bocsátott adatok szerint jelenleg több mint 250 óvodás elhelyezését kérik a szülők az önkormányzattól. A kérvényező szülők 1/3 része magyar anyanyelvű óvodát igényel, amely létszámhoz a jelenleg az állami (ukrán) óvodában működő, túlzsúfolt magyar csoport több mint 30 gyermeke is csatlakozik.

A Viski Református Egyházközség a 2011-2012-es esztendőkben komoly előrelépéseket tudott tenni az óvoda létrehozása érdekében.Reményeink szerint 2014. év márciusában az épületet be tudnák fejezni, és ünnepélyes keretek között használatba tudnák venni.

Ezen törekvések /a felújítás és a működtetés/ elősegítésére jött létre 2011. év folyamán a Viski Magyar Óvodáért Közhasznú Alapítvány (regisztrációs szám: Fővárosi Törvényszék – 11483; székhely: 2800 Tatabánya, Győri út 16. fsz. 2. sz.; képv.: Zábráczki Beáta kuratóriumi elnök).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.