Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2013. Június 04. 09:23, kedd | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Táncgála a sportcsarnokban

Táncgála a sportcsarnokban

A Thália Alapfokú Művészetoktatási Intézmény növendékei táncművészeti gálán mutatták be tudásukat a Földi Imre Városi Sportcsarnokban.

A csoportoknak egyúttal tanévzáró is volt ez a fellépés, amelyet a KPVDSZ Művelődési Ház és a Thália AMI közösen rendezett meg. A vendégeket Somogyi Nóra, a Thália AMI igazgatója üdvözölte, majd Bereznai Csaba alpolgármestert is köszöntötte a megjelenteket. Az alpolgármester elmondta: neki a közönség soraiból is úgy tűnik, minden évben többen vannak a táncosok, ami azt jelenti, hogy jól érzik magukat azok a gyerekek, akik táncolni tanulnak. Mint mindenhol, a művészeti oktatási intézményekben is elérkezett a tanév vége, így számot kell adni tudásukról a növendékeknek, mennyit is fejlődtek az elmúlt időszakban – hallhattuk Bereznai Csabától, aki a Thália Alapfokú Művészetoktatási Intézmény támogatóinak is megköszönte az egész éves patronálást.Virággal köszöntötték a Thália AMI együttműködő intézményeinek vezetőit, köztük Váci, a Szent Margit a Móra , a Sárberki, és a Kőrösi iskolák igazgatóit. Ezután a táncpedagógusok munkáját ismerték el, majd átadták a Thália Díjat. Ez utóbbit rendszerint az elmúlt tanévben legkiemelkedőbbet nyújtó táncos kapja, de idén a Thália AMI Továbbképző Kostyova Beatrix Lászlóné által vezetett első osztály vehette át a díjat, Szabó Hajnalkától a KPVDSZ Művelődési Ház Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnökétől.

Ezután már a modern és klasszikus táncoké volt a főszerep, a Kostyova Beatrix és Papp Krisztián alkotta versenytáncospár előadásában a Keresztapa című koreográfiát láthattuk, de a Móra, a Sárberki, a Szent Margit, a Kőrösi iskolák valamint a KPVDSZ osztályok táncos növendékei is kitettek magukért. Mintegy 250 növendék és táncpedagógusaik, - Kostyova Beatrix, Papp Krisztián, Forró Andrea, Gottfried Nikolett, Molnár Olivér, Fojt Norbert és Fojt Norbertné - által összeállított műsor színvonalas és felejthetetlen élményt nyújtott a közönségnek. A gálán a Senior táncklub is fellépett, akik palotást és country-t adtak elő, nagy sikerrel.

A következő tanévre augusztusban jelentkezhetnek az érdeklődők a Thália AMI telephelyén, a KPVDSZ Művelődési Házban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.