Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2013. Május 23. 10:33, csütörtök | Helyi

Tanítsuk szabálykövető közlekedésre a gyerekeket

Tanítsuk szabálykövető közlekedésre a gyerekeket

Körültekintően kell vezetniük a járművezetőknek, de a kerékpárosoknak és gyalogosoknak s be kell tartaniuk a közlekedési szabályokat, hogy ne legyen baleset.

A szülőket arra kéri a rendőrség, mielőtt hagyják egyedül közlekedni gyermekeiket, készítsék fel őket az önálló közlekedésre.
2013. május 22-én például mentőhelikopter szállított kórházba egy gyermeket Vértessomlóról, aki a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy helyközi autóbusz takarásból hírtelen, vigyázatlanul az úttestre lépett és nekiszaladt egy tehergépkocsinak. Emellett az elmúlt 24 órában három súlyos és egy könnyű sérüléssel, valamint két anyagi kárral járó közlekedési baleset történt a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén
A motorosok, a kerékpárosok és a gyalogosok – mint a közlekedés legvédtelenebb résztvevői – nagyobb kockázatnak vannak kitéve. A járművezetőknek az átlagosnál is nagyobb óvatossággal kell figyelniük a gyalogosokra, bizonyos esetekben áthaladásukat segíteni kell. Lakott területen kívül és belül egyaránt vigyázni kell az úttest mellett haladókra, valamint a sokszor figyelmetlenül az úttestre lépőkre.
A kerékpáros fejvédő használata kerékpározás közben mindenképpen ajánlott gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. A sisak védi viselője fejét, hiszen elnyeli az esetleges baleset, ill. ütközés során keletkező energia jelentős részét. A balesetek során szerzett tapasztalatok azt mutatják, hogy a kerékpáros tragédiák többsége azért következik be, mert elütés következtében a kerékpáros feje nagy erővel ütközik járműnek, vagy az úttestnek. Ez esetben a fejvédő hatásos védelmet nyújthat.
Az előrejelzések szerint 2013. május 23-án egy hidegfront miatt a nyugati, északnyugati területek kivételével sokfelé várható eső, zápor, helyenként jelentősebb csapadékkal. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északnyugati, északi szél. Délután 12-17°C között alakul a hőmérséklet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.