Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2012. Április 26. 09:05, csütörtök | Helyi

Tapintva nézni

Tapintva nézni

Romanek Inka legnemesebb vágya, hogy kitapintható festményeivel átadjon egy-egy mozaikot a világ csodáiból azoknak a társainknak, akik a kezükkel látnak.

Romanek Inka mestere, ihletője a súlyosan látássérült gyermeke. Színorgiái árulkodnak arról, hogy lelke mélyén iszonyú küzdelem folyik. Ám ez az örökös harc, lázadása sorsa ellen sokkolja, kényszeríti képességeiből, lehetőségeiből a többet a mást, a még többet. Nem utánozni, nem dicsekedni, nem legyőzni, főleg nem szánalmat ébreszteni szándékozik. Szeretné számukra a láthatatlant láthatóbbá, az elérhetetlent elérhetőbbé tenni. Életre keltett képeit legelsőként Adél leánya ujjacskái "látják", zsűrizik.

Számos önnálló és kollektív kiállításon mutatkozott be műveivel, amelyek látóknak, nem látóknak egyaránt szépet, élményt nyújtottak. Festményeiből kisugárzik, hogy nehéz és fájdalmas leckéket kapott a sorstól, ám megértette azokból a személyre irányzott üzenetet. A vászon, a festőeszközök jelentik számára a vészkijáratot.

"Szívtől a Keresztig a csillagokon át" regénye elrejti mindazt, ami a képeiből kimarad, egy édesanya lelkének sikolyait, csatározásait gyermekéért, gyermeke szeme világáért.

Műveit Braille írással teszi "láthatóbbá" érthetőbbé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 19. 08:17, péntek | Belföld

Csányi Sándor csalódott, de nem tartja kudarcnak az Eb-t