Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. Október 08. 09:22, hétfő | Helyi

Tárolófeltörés, motorosbaleset, garázdaság, lopás a hétvégén

Tárolófeltörés, motorosbaleset, garázdaság, lopás a hétvégén

- Lebuktak a tárolófeltörők
Két tatabányai férfit értek tetten a tatabányai járőrök, miután tudomást szereztek egy folyamatban lévő bűncselekmény elkövetéséről. Tatabányán, egy lakótelepi lépcsőház tárolóit feszegették a gyanúsítottak 2012. október 5-én. Kilencbe sikerült bejutniuk, de elvinni már semmit sem tudtak, mert az ott lakók megzavarták őket és hívták a rendőrséget.
A járőrök a riasztásra azonnal a megadott címre siettek. Látták, amint a egy férfi nagy és gyors léptekkel távolodik a lépcsőháztól. A járőrautót leparkolták és gyalogosan elindultak az elkövető után. Pár lépcsőházzal arrébb a járőrök elfogták a menekülőt, aki megpróbált elszaladni a rendőrök elől.
Mivel a bejelentés két betörőről szól, a fiatalemberrel együtt a járőrök visszatértek a bejelentőkhöz, akik elmondták, hogy zajt hallottak, ezért mentek le a tárolókhoz. Ekkor látták meg a két fiatal férfit, akik közül egynek sikerült elmenekülnie, a másikat viszont bezárták a lépcsőház alagsorába.
A rendőrök kiengedték a lakók által bezárt elkövetőt, majd társával együtt előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra.

- Kiutasítottuk az embercsempészt
Kiutasították az országból és felfüggeszett börtönbüntetést is kapott az a szerb állampolgár, akit 2012. október 4-én kora reggel fogott el a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Szolgálata az M1-es autópályán. Három afgán és egy iráni állampolgárt próbált meg átcsempészni Magyarországon át Ausztriába.
A rendőrök a bábolnai pihenőnél vonták ellenőrzés alá a szerb hatósági jelzésű személygépkocsit és igazoltatták a benne ülőket. A három afgán és az iráni férfi nem rendelkezett érvényes úti okmánnyal, Magyarország területén jogtalanul tartózkodtak, ezért a járőrök az autó vezetőjével együtt előállították őket a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra.
Az illegális bevándorlókat Győrbe az őrzött szállásra vitték, az embercsempésszel szemben pedig a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárást indított. A szerb állampolgárságú férfit őrizetbe vették és kezdeményezték gyorsított eljárásban történő bíróság elé állítását.
2012. október 5-én a bíróság az embercsempészt három évre kiutasította Magyarországról, emellett pedig felfüggsztetett börtönbüntetésre ítélte.

- Kéregetett, majd ütött
Garázdaság miatt állítottak elő a rendőrök egy 28 éves oroszlányi férfit 2012. október 5-én a tatabányai buszpályaudvarról. Részegen belekötött egy fiatalokból álló társaságba, akik buszra vártak. Egyiküket ütni, rúgni kezdte, ezért társai rendőrt hívtak.
Az elkövető nem hagyta el a helyszínt, pár megállóval arrébb figyelte, hogy rendőrök érkeznek a buszvégállomásra, és kérdezgetni kezdik a fiatalokat. A bántalmazott 15 éves férfi, miután elmondta, mi történt, majd a 28 éves oroszlányi férfira mutatott, ezzel jelezve a járőröknek, hogy ő volt az, aki minden előzmény és ok nélkül leteperte a földre, majd ott megrugdosta, és a nyakát is megszorongatta.
A fiúnak szerencsére nem lett komolyabb baja, az oroszlányi férfit pedig a járőrök előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra, ahol garázdaság miatt eljárást indítottak vele szemben.

- Előzetes helyett ítélet a tolvajokra
Nem helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság 2012. október 5-én azt a három tatabányai férfit, akiket 2012. október 2-án délután járőrözés közben értek tetten lopáson a rendőrök. Helyette ítéletet hozott a bíró.
A Cifra Palotába az egyik ablakon át jutott be a 25, 32 és 37 éves gyanúsított, majd az épületben található öt darab öntöttvas radiátort felpakolták egy taligára. A MÉH telepre tartottak, mikor a gyalogos szolgálatot ellátó járőrök felfigyeltek a három férfira. Igazoltatták őket, melynek során a náluk lévő tárgyak származási helyéről nem tudtak érdemben nyilatkozni. A rendőrök figyelmeztették őket, milyen következménye lehet, ha félrevezetik a hatóságot és hazudnak, így elismerték, hogy lopták a kézikocsin lévő tárgyakat.
A három férfit a járőrök előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra, ahol a Bűnügyi Osztály gyanusítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vette őket. A nyomozók gyorsított eljárás keretén belül bíróság elé állították elő. Kettőt közülük 11 hónap börtönbüntetésre ítélte a bíró 4 évre felfüggesztve, míg harmadik társuknak több száz órán át közmunkásként kell dolgoznia.
Még aludt, mikor a rendőrök érte mentek

A Komárom-Esztergom Megyei Törvényszék kereste azt a 28 éves tatabányai férfit, aki 2012. október 6-án délután fogtak el otthonában a járőrök. Álmában lepték meg őt a rendőrök.
Rongálás miatt kell felelnie a férfinak, de nem jelent meg a bíróságon, ezért elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene. Tudták ezt a rendőrök is, akik ezúttal otthon találták a vádlottat. Kopogni nem kellett, a járőrök nyitva találták a lakás ajtaját. A férfi a bejárati ajtóval szemközti ágyon aludt. A rendőrök felébresztették, majd ellenőrizték, valóban ő a keresett személy. Miután azonosították, előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra és őrizetbe vették.

- Részegen a patakba esett
Állampolgár és rendőrök segítettek egy 48 éves tatabányai férfinak, hogy kimásszon a Tatabányát keresztül szelő Galla-patakból 2012. október 6-án délelőtt. Akkor csúszott bele, mikor szükségletét végezte. Részeg volt, ezért vesztette el az egyensúlyát.
Egy arra sétáló állampolgár vette észre a patakban ücsörgő férfit, akinek több sérülése is keletkezett, mikor a partoldalról a pár méter mély mederbe esett. A rendőröknek elmondta, hogy a közeli sörözőben iszogatott, majd kisétált a patakpartra, hogy elvégezze szükségleteit. Ekkor vesztette el egyensúlyát és esett a vízbe.
A járőrök megvárták, míg a mentősök a helyszínre érkeznek és ellátják a férfi sérüléseit. Az orvos úgy döntött, alaposabb vizsgálatnak veti alá a sérültet, ezért kórházba vitte.

Mint a moziban
A biztonsági őr buktatott le egy férfit és egy nőt, amint lopni próbált a Tesco-ból 2012. október 7-én délután. A tettenérést követően a két tolvajt a rendőrök előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra.
A biztonsági őr még a műszaki osztályon figyelt fel a gyanúsan viselkedő párra a biztonsági kamerák által közvetített képen. Két darab Tablet mini PC-t tettek a kosarukba, majd a ruházati osztályon lévő öltöző kabinhoz siettek. Pár perc után a két személy ismét a műszaki eszközök felé indult, majd a porszívókhoz érve a Tabletek csomagolását kiszakították, és a biztonsági etiketteket is megfeszegették. A biztonsági őr akkor állította meg őket, miután sietve megpróbáltak távozni az áruházból.
A személyzeti helyiségben a két személynél a biztonsági őr megtalálta az összesen 250.000 forintot érő számítástechnikai eszközöket és azok tartozékait, így hívta a rendőröket. A tolvajok elismerték a bűncselekmény elkövetését, majd a járőrök további intézkedés céljából előállították őket a Tatabányai Rendőrkapitányságra, ahol a Bűnügyi Osztály büntetőeljárást indított velük szemben.

- Kezét, lábát törhette volna a motoros
Szerencse, hogy nem történt súlyosabb sérülése annak a motorosnak, aki 2012. október 7-én bukott fel motorjával az erdőben. Már sötétedett mikor a 31 éves tarjáni férfi barátaival még mindig a fák között száguldozott Sárisáp és Bajna között.
A sérült elszállítása nem ment könnyen. Először meg kellett őt találni, majd terepjáróval az orvost hozzá vinni. Miután a doktor elsősegélyben részesítette, a mentő további vizsgálatokra kórházba szállította.
Miközben az orvos rögzítette fájó kezét és lábát, a férfi a rendőröknek elmondta, hogy az erdőben egy meredekebb részre felhajtva nem észlelte a hirtelen mélyülő partoldalt. Belehajtott járművével és felborult.
Az Esztergomi Rendőrkapitányság eljárást indított a férfival szemben, mert magánterületen, hatósági jelzés nélküli motorkerékpárral közlekedett és sérüléssel járó balesetet okozott.

- Időben érkeztek
Beteg, magatehetetlen asszonyon segítettek tűzoltók, rendőrök és mentősök 2012. október 7-én délelőtt. Tatabánya egyik tömblakásába kellett bejutniuk és az ott élőt megmenteniük. A nő volt élettársa kérte a hatóságok gyors intézkedését, miután nem jutott be a lakásba, azt ugyanis belülről bezárta az asszony, a kulcsot pedig a zárban felejtette.
A tűzoltók hidraulikus feszítőgépüket hozták magukkal, ennek segítségével nyomták be a lakás ajtaját. Az asszony az egyik szobában levő ágyban feküdt. Életben volt, de kommunikálni nem lehetett vele. Ekkor érkezett meg az OMSZ munkatársa, aki az elsősegélynyújtást követően kórházba szállította az asszonyt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.