Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2016. Április 21. 09:43, csütörtök | Helyi

Tatabánya 18. éve rendezi meg a „Nyitott kapuk” rendezvénysorozatot

Tatabánya 18. éve rendezi meg a „Nyitott kapuk” rendezvénysorozatot

Tatabányán nagy hagyománya van az április közepétől május végéig tartó Nyitott kapuk rendezvénysorozatnak.

Az önkormányzat, a tatabányai szolgáltatók, a civil szervezetek és az oktatási-nevelési intézmények közös tavaszi bemutató programja lehetőséget biztosít a szolgáltatóknak arra, hogy nyissanak a város felé, és közvetlenül a város fiataljaival, rajtuk keresztül pedig közvetve a város lakóival megismertessék tevékenységüket. Minden évben a szolgáltatók és a természet- és környezetvédelmi civil szervezetek csatlakoznak a programhoz.

A résztvevő szolgáltatók és civil szervezetek:

Szolgáltatók:

Tatabánya MJV Rendőrkapitánysága,
Északdunántúli Vízmű Zrt.,
Tatabánya Erőmű Kft.,
Magyar Posta Zrt.,
KEM-i Katasztrófavédelmi Igazgatóság,
T-SZOL Zrt.,
Vértes Vidéke Kft.,
Agora Kft. - Vértes Agorája,
Tatabányai Múzeum – Szabadtéri Bányászati Múzeum,
KEM-i Kormányhivatal - Népegészségügyi Főosztály,
Vértesi Erdő Zrt.,
József Attila Megyei és Városi Könyvtár
Tatabányai Gyémánt Fürdő

Civil szervezetek:

MTESZ KEM-i Egyesület,
Tatabányai Klímakör Közhasznú Egyesület,
Zöld Sziget Kör Természetvizsgáló Közhasznú Egyesület,
Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület,
Által-ér Szövetség - Gerecse Natúrpark,

A Nyitott Kapuk rendezvénysorozat szlogenje: „Együtt, értetek”

A program három fő részből áll:

2016. április közepén (20-21-én, szerda-csütörtök) 9 órától zajlik a kétnapos, közös bemutató kiállítás a Vértes Agorájában, amelyen a tatabányai szolgáltatók, valamint a környezet- és természetvédelemmel is foglalkozó civil szervezetek egy-egy stand, paraván mellett közösen adnak információt és tájékoztatást tevékenységükről az (előzetesen egyeztetett időpontokban) odalátogató iskolai, óvodai csoportoknak, tanároknak, intézményvezetőknek.

A kiállítás első napján, április 20-án, szerdán 10 órakor ünnepélyes megnyitót tartunk, ahol a sajtó képviselői közvetlenül találkozhatnak a szolgáltatókkal és a civil szervezetekkel.

Ekkor hirdetjük meg a rendezvénysorozattal összekapcsolt „Együtt, értetek” alkotói pályázatot is, amelyre a Nyitott Kapuk rendezvénysorozat során megismert egyes szolgáltatókról, szervezetekről és tevékenységükről várunk egyéni képzőművészeti alkotásokat (bármilyen technikával). A szolgáltatók és szervezetek a saját témakörükben beküldött legjobb alkotásokat díjakkal jutalmazzák.

A program második része a Nyitott Kapuk látogatási program, amely 2016. április végétől május 26-ig tart. Ennek értelmében április és május hónap egy vagy több, a szolgáltató által kijelölt napján az adott szolgáltató megnyitja kapuit Tatabánya és térsége óvodai, általános iskolai és középiskolai csoportjai előtt. A rendezvény meghirdetését, a látogatási időpontok összehangolását, az oktatási intézmények tájékoztatását az önkormányzat végzi. Az egymást követő, 30-60 percig tartó csoportlátogatások során a szolgáltató (vagy a szervezet) bemutatja tevékenységének főbb elemeit és a környezeti nevelés szempontjából fontos sajátosságait. A céggel (szervezettel) és a környezetvédelemmel kapcsolatos, a látogatás során szerzett tudásról a fiatalok pedig majd egy záróvetélkedőn adhatnak számot. A választható időpontokat egy eseménynaptárban tesszük közzé, melyről az oktatási intézmények tájékoztatást kapnak. A Tatabányai Polgármesteri Hivatal weboldalán követhető a teljes programsorozat, és az összes résztvevő szolgáltatóról, illetve civil szervezetről 100 szavas összefoglalóval segítjük az intézményi csoportok versenyre való felkészülését.

A rendezvény harmadik mozzanata a 2016. május 27-én, pénteken a Tatabányai Múzeum – Szabadtéri Bányászati Múzeumban tartott játékos záróverseny, amelyen az egyes óvodák és iskolák képviselői négyfős csapatokban (délelőtt 9-11 óra között az óvodások, délután 13-15 óra közöttaz iskolások) mérhetik össze tudásukat az adott szolgáltatók és civil szervezetek által összeállított kérdések, feladatok alapján. Mind a verseny, mind az alkotói pályázat győzteseit e rendezvényen díjazzuk. Az alkotói pályázat legjobb alkotásait a záróverseny helyszínén kiállítjuk, majd azokat a szolgáltatók rendelkezésére bocsátjuk.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.