Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2014. Január 31. 11:41, péntek | Helyi

Tatabányai irodával bővült a Kontaktpont ifjúságsegítő hálózat

Tatabányai irodával bővült a Kontaktpont ifjúságsegítő hálózat

Ünnepélyes keretek között is megnyitott az ifjúságsegítéssel foglalkozó Új Nemzedék Plusz Kontaktpont Iroda Tatabányán

Dr. Mihalovics Péter új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos, Schmidt Csaba Tatabánya polgármestere, valamint Bencsik János országgyűlési képviselő vett részt a megnyitón. Az iroda elsősorban információszolgáltatással és tanácsadással segíti a fiatalokat a pályaválasztás, karriertervezés, munkakeresés, továbbtanulás terén, valamint programokat szervezve közösségi térként is jelen kíván lenni a tizenévesek mindennapjaiban.
Az ország 20 pontján, minden megyében megnyitja kapuit az ifjúságsegítő Kontaktpont-hálózat, amely az Új Nemzedék Plusz kiemelt TÁMOP 3.3.12 projekt intézményfejlesztési részeként jön létre. A mintegy 60 felkészült szakembert foglalkoztató hálózat egyedülálló módon nemcsak irodáiban várja a fiatalokat, hanem felkereső munkára építi információszolgáltató és tanácsadó tevékenységét. Az irodán kívül ugyanis iskolákban, fesztiválokon, fórumokon, rendezvényeken lehet találkozni a Kontaktpontok munkatársaival, illetve az általuk nyújtott szolgáltatásokkal. Az ifjúsági iroda a helyi ifjúsági kezdeményezéseket összefogva, az oktatási intézményekkel, az ifjúsági civil szervezetekkel szoros együttműködésben sajátos befogadó pontként kíván megjelenni a fiatalok hétköznapjaiban.
„A Kontaktpontok szolgáltatásaival a pályaválasztás útvesztőjében keringő vagy döntéseikben megerősítésre vágyó fiatalok kezébe kívánunk egy olyan iránytűt adni, amely támogatja őket a felnőtté válás folyamatában és a biztos egzisztencia megteremtésére irányuló célkitűzéseikben” – hangsúlyozta Dr. Mihalovics Péter a tatabányai ifjúságsegítő iroda megnyitóján.
A tatabányai illetve a Komárom-Esztergom megyei fiatalok számára immár hivatalosan is nyitva áll a város központjától néhány percre, az Edutus Vállalkozói Inkubátorház és Innovációs Központban található Új Nemzedék Plusz Kontaktpont Iroda. A szakmai munka már hetekkel ezelőtt elkezdődött, a Kontaktpont Iroda közös szakmai műhelyt alakított ki a megyében működő és pályaorientációs feladatokért felelős intézményekkel. A tizenéveseket pedig a tanácsadásokon túl a tervek szerint gitároktatás és élő könyvtár is várja majd, ahol testközelből, interaktív foglalkozás keretében lehet megtudni, hogyan dolgozik egy pék, egy tetováló művész vagy épp egy grafikus, illetve milyen egyéni készségek és képzések szükségesek a szakmák megszerzéséhez.
A Kontaktpont iroda minden hétköznap 10 és 18 óra között tart nyitva, a szolgáltatások bárki által szabadon, ingyenesen és előzetes regisztráció nélkül igénybe vehetők.
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szakmai felügyelete alatt álló Új Nemzedék Plusz kiemelt TÁMOP 3.3.12 projekt megvalósításához hárommilliárd forint Európai Uniós forrás áll rendelkezésre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.