Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Május 05. 09:38, hétfő | Helyi

Tatabányai nyerte el a legjobb szépirodalmi regény első helyezését!

Tatabányai nyerte el a legjobb szépirodalmi regény első helyezését!

Magyar Könyvek Viadalán 2013 Szépirodalmi regénye kategóriában Benyák Zoltán tatabányai író érte el az első helyezést

Budapesten született, 1976. június 4-én. Mérnöki diplomája megszerzése és műszaki tanulmányai mellett folyamatosan foglalkozott és foglalkozik az írással. A Magyar Író Akadémia szemináriumait végezte, de emellett autodidakta módon is érdeklődik az irodalom iránt.
Jonathan Cross álnéven is publikál. Írásai a szürrealitásukról felismerhetők. Történetei a valóság és a misztikum határvonalára viszik az olvasót. Gyors cselekményvezetés mellett az írás filozófiai oldalával is operál. Gyakran foglalkoztatja a megfoghatatlan, mint az isteni jelenlét, a sors, a hit. Első könyve, a Veszett lelkek városa a bűn és a bűnhődés témája köré szövődik egy éteri városban. A Kvartett című science fiction könyvéért Zsoldos Péter-díjra jelölték. A más szerzőkkel közösen jegyzett Pokoli szimfóniák antológia Doktorok című kisregényében, az ember halállal és elmúlással kapcsolatos élményeit dolgozza fel.
Az idő bolondjai fülszövege:
Szent Kron nyugalmas sziget az óceánban, távol a partoktól, távol a száguldó világtól. Egyszerű emberek lakják, bár néhányukat nem lehet hétköznapinak nevezni.
Mimi Lafarge, a fiatal lány kegyetlen betegségének köszönhetően egy sebesen öregedő testbe zárva kénytelen élni. Manfred, a sziget furcsa idegene olyan titkok tudója, melyek a történelem előtti korokba nyúlnak vissza. Tak Lachensky, a sziget egyetlen órásmestere múltjában számos olyan nap van, amiről nem szívesen beszél.
Egy egyszerű napon különös szemű jövevény érkezik a szigetre, és a világ kizökken a menetéből. Az öröklét ígéretének árnyékában a szigetnek és minden lakójának el kell gondolkoznia a halandóságán, és fel kell fednie igazi arcát.
Szeptember tizenhetedikén megáll az idő...
Évek, napok, percek. Az idő bolondjai az elmúlás könyve. Egyszerre tekint előre és vissza, próbál értelmet és érzelmet találni az időben. Megkapaszkodni és elengedni. Benyák Zoltán regénye olyan nyomot hagy az olvasóban, akárcsak a sziget lakóiban a visszafordíthatatlan szeptember tizenhetedikei események.
Megjelent könyvei:
Jonathan Cross álnéven:
Veszett lelkek városa (2007 - Agenda)
Kvartett (2008 - Tuan)
Pokoli szimfóniák - Négy kisregény az Ördög tolmácsolásában - antológia (2008 - Median)
Az utolsó utáni napon (2011 - Penna Impressario)
Benyák Zoltán néven:
A háború gyermeke (2012 - Historium)
Ars Fatalis (2012 - Grafoman)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.