Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Szeptember 14. 11:41, péntek | Helyi

Tatabányai rendőrségi hírek

Tatabányai rendőrségi hírek

- Tolvajt fogak a járőrök

Elfogatóparancs hatálya alatt álló személyt fogtak a tatabányai járőrök 2012. szeptember 13-án délután. Lopás miatt kereste a 24 éves nőt a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A járőrök egy körözés alatt álló férfit kerestek a tatabányai vasútállomáson, őt azonban nem találták, helyette azonban egy másik keresett személyre bukkantak.

- Újabb pont a kamerának

Ismételten bebizonyosodott, hogy nagy haszna van a térfigyelő kamerarendszernek Tatabányán. Jelenlétének köszönhetően nem csak a bűncselekmény lett kevesebb a belvárosban, a bűnelkövetőket is gyorsabban elfogjuk általa. Ezúttal egy 22 éves férfit sikerült percek alatt eljárás alá vonni, aki 2012. szeptember 13-án a késő esti órákban Tatabánya főterén a Posta előtt felállított szemetest felrúgta.

A kamerán jól látható volt a cselekmény és az is, aki elkövette. A kamerát figyelő kollégák egy fehér nadrágot és szürke rövid ujjú pólót viselő fiatal férfihoz irányították a járőröket, akik a helyszínen elismerte tettét. Elmondta, hogy összevitatkozott egy férfival, ettől feldühödött és így próbálta lenyugtatni magát. A fiatalembert előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra, ahol garázdaság miatt 50.000 forint pénzbírságot kapott. A járőrök mindenkit igazoltattak a vasútállomáson és környékén, akiről látszott, hogy nem vonatra vár, hanem céltalanul tartózkodik a pályaudvaron. Így vonták ellenőrzés alá azt a 24 éves tatabányai nőt is, akiről az igazoltatás során kiderült, lopás miatt keresi őt a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

A nő még 2012. április 22-én Tatabánya belterületén lopta el egy dunaújvárosi asszony pénztárcáját, benne készpénzével és bankkártyáival. Utóbbiak egyikéről sikerült 80.000 forint pénzt felvennie az egyik atm-ből. A nyomozás során a rendőrök azonosították az elkövetőt, de hiába keresték lakcímén. Elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene, fényképét és adatait ismertették a járőrökkel is, akik 2012. szeptember 13-án délután elfogták és előállították a tolvaj.

- Jegyeket, bérleteket tessék…

Megpróbálták megtéveszteni a jegyellenőrt 2012. szeptember 13-án Tatabányán, a rendőrök mindkét esetben elfogták és előállították azt a két személyt, akik érvényes jegy nélkül utaztak a Vértes Volán helyi járatán.

Az első esetben egy tatabányai férfi próbált kibújni a büntetés megfizetése alól. Érvénytelen volt a bérlete, ezért akart bírságot kiszabni rá az ellenőr, amikor azonban az adatait kívánta felírni, elkérte az úr személyi igazolványát, de az állítása szerint nem volt nála. Az ellenőr igazolvány híján kérte a férfit, adja meg személyes adatait, de a potyautas valaki másét diktálta be. Az ellenőr rendőrt hívott. A járőröknek már nem mert hazudni a férfi, miután azonosította magát, a kollégák előállítottak a Tatabányai Rendőrkapitányságra.

Pár órával később a jegyellenőr ismét a rendőrök segítségét kérte. Ezúttal egy tatabányai nő próbált meg trükközni a bérlettel. Átragasztotta a hónap érvényességi idejét, így próbálta aktualizálni a lejárt okmányt. A rendőrök őt is előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra. Mindkét személlyel szemben magánokirat-hamisítás vétsége miatt indított büntetőeljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.