Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2015. Augusztus 19. 12:00, szerda | Helyi

Tatabányán is bemutatták Magyarország Tortáját

Tatabányán is bemutatták Magyarország Tortáját

Komárom-Esztergom megyében már hagyomány, hogy a tatabányai STOP Cukrászda, összefogva a térség kreatív cukrászait, elkészíti az ünnep előtt nyilvánosságra hozott recept alapján Magyarország Tortáját.

Rabóczky Jánosné, a STOP cukrászda vezetője, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke elmondta, 2007 óta folyamatosan, évről-évre több nevezés érkezik, idén már 39 torta közül választotta ki a szakmai zsűri azt a süteményt, mely méltónak bizonyult a Magyarország Tortája címre.

Az idén a pannonhalmi sárgabarack pálinkás karamelltorta, Szó Gellért salgótarjáni cukrász alkotása érdemelte ki az elsőnek járó díjat. A nyertes torta a zamatos magyar sárgabarack, a mandula, a csokoládé és a karamell kombinációjával alkot harmonikus ízkombinációt, egy kis sárgabarack pálinkával megbolondítva. A süteményt fogyaszthatják gyermekek is, hiszen a pálinkának csak a zamatát fogják érezni.

Az idén 12 cukrászdában lehet megkóstolni a tortát megyénkben: Stop és Gála (Tatabánya), Petre és Vikor (Tata), Molnár és Jánoska (Komárom), Németh és Piskóta (Ács), Krisztina (Vértessomló), Kovács (Esztergom), Erika (Kesztölc), valamint a Jenei Kávéház (Vértesszőlős).

Idén először női versenyző, Vaslóczki Orsolya „Barackos buboréktortája” nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt ír ki. Az édesség hozzáadott cukor, fehér liszt, mesterséges adalékanyag és tartósítószer nélkül készült.

Fotók: Bodroki Csaba

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.