Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2013. Október 14. 08:46, hétfő | Helyi

Tehergépjárműveket és buszokat ellenőriztek

Tehergépjárműveket és buszokat ellenőriztek

A bűncselekmények felderítése, a szabályszegők kiszűrése és a balesetmentes közlekedés elősegítése a cél Komárom-Esztergom megyében.

Fokozott ellenőrzést tartott a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrök a nehéz tehergépjárműveket és autóbuszokat ellenőrizték megyeszerte a TISPOL TRUCK & BUS akció keretében. Az ellenőrzés célja kettős. Egyrészt a közlekedésbiztonsági helyzet javítása, a közúti közlekedési balesetek áldozatai számának további csökkenése, és az úgynevezett „Vision Zero” megvalósulása, másrészt az ellenőrzésben érintett gépjárművekkel elkövetett jogsértések felderítése, különösen a közúton elkövetett bűncselekmények megelőzése és számuk csökkentése.



A két napon át tartó fokozott ellenőrzés során az egyenruhások ellenőrizték, hogy a járművezetők betartják-e a vezetési- és pihenőidővel összefüggő, a veszélyes áruk szállítására és a beutazás, illetve belföldön tartózkodás jogszerűségére vontokozó szabályokat. A rendőrök két nap alatt 234 magyar hatósági jelzésű és 23 külföldi rendszámú tehergépjárművet és buszt ellenőriztek. Közülük hét járművezető lépte túl a megengedett maximális sebességet, 10-en nem használták a biztonsági övet, míg egy sofőr nem vette igénybe a számára előírt kötelező pihenőidőt. Műszaki hiányosságok miatt nyolc esetben intézkedtek az egyenruhások, míg a járművezető és a járművek okmányainak ellenőrzése során kilenc esetben állapítottak meg szabálysértést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.