Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2013. Január 30. 09:30, szerda | Helyi

Temetőből lopták el a mellszobrot

Temetőből lopták el a mellszobrot

A 22 és egy 26 éves férfiak a gyanú szerint egy tatai temetőből ellopták Flóris Benő mellszobrát.

Flóris Benő síremlékét 2013. január 20. és 27. között rongálták meg a gyanúsítottak. A bronzszobrot lefeszítették a talapzatról, egy flex segítségével feldarabolták, majd egy tatabányai színesfém-felvevőhelyen értékesítették. Itt találtak rá a tatabányai rendőrök 2013. január 25-én, amikor egy tatabányai MÉH telepet ellenőrzitek. A nyomozók akkor még nem tudták, honnan lophatták el, de lefoglalták és a Tatabányai Rendőrkapitányságon összeillesztették a darabokat.
2013. január 27-én délután állt össze a kép, miután a Tatai Polgármesteri Hivatal képviselője feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki eltulajdonította a 19. században élt Flóris Benő néptanító bronz mellszobrát. A feljelentésről a tatabányai nyomozók is tudomást szereztek és azonnal tudták, hogy január 25-én az ellopott szobrot találták meg.
A nyomozás során a Tata Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket 2013. január 29-én fogtak el és állítottak elő. Gyanusítotti kihallgatásuk során a bűncselekmény elkövetését elismerték. Ellenük – őrizetbe vételük mellett – jelentős értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.