Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. November 08. 05:00, csütörtök | Bulvár
Forrás: MTI

Tetemes bírság esküvői 'szűzbeszédért'

Tetemes bírság esküvői 'szűzbeszédért'

Tetemes pénzbírságra ítéltek egy férfit Brazíliában, mert templomi esküvőjén bejelentette a násznépnek leleplezőn, hogy menyasszonya nem szűzen érkezett a házasságba, majd faképnél hagyta a sokadalmat.

Az eset előzménye, hogy az ara szüzességét rendkívül szigorúan őrizték szülei - bár mint utólag kiderült, nem volt mit őrizni. A templomi esküvő előtt két nappal már megvolt a polgári házasságkötés, a mélyen vallásos szülők azonban még azt követően sem engedtek a párnak nászéjszakát, közölve, hogy az csakis a templomi szertartás után következhet.
Nem következett. A polgárjogilag már férj vőlegény a ceremónián nem volt hajlandó megismételni a házasságkötés kötelező szavait, mondván, hogy megtette már két nappal korábban, majd pedig bejelentette, hogy újdonsült menyecskéje nem érintetlen, mint ahogy szülei hitték, lányuk hazudott nekik.
A férfi - "szűzbeszéde" után - faképnél hagyta párját és a 400 fős sokadalmat. A lakodalmat lefújták.
Mindez még 2005 júniusában történt. A pár házasságát érvénytelenítette a hatóság, a volt nej és anyósa viszont kártérítési pert indított a férfi ellen. E héten született döntés, bár még csak első fokon. A bíróság szerint a férfi - tekintet nélkül arra, hogy mi vezérelte - sértőn viselkedett a ceremónián és tagadhatatlan lelki károkat okozott, mindezért fizetnie kell.
Az exvőlegénynek 15 napja van, hogy fellebbezzen - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Címkék: Érdekesség-jog

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:56, csütörtök | Bulvár

Balaton-átúszás - Lezárták a nevezést

Elérte a 12 és félezres létszámlimitet a 42. Lidl Balaton-átúszásra jelentkezők száma, így a szervező Budapest Sportiroda szerda reggel 9-kor lezárta a nevezést.

2024. Július 18. 06:00, csütörtök | Bulvár

Akkorát rúgott a táborozó gyermekbe az edző, hogy a fiú a fejére esett

Óriási felháborodást keltett az a napokban nyilvánosságra került felvétel, amelyen az látszik, hogy a szolnoki kalandparkban egy felnőtt férfi kirúgja a rábízott kisgyerek lábait, aki ennek következtében fejre esik.

2024. Július 17. 08:02, szerda | Bulvár

Több mint negyven magyarországi turista került kórházba ételmérgezési tünetekkel Romániában

Egy 44-tagú magyarországi turistacsoport, egy idegenvezető és két buszsofőr került kórházba Romániában ételmérgezési tünetekkel, miután herkulesfürdői szálláshelyükön ettek - közölte kedden az Adevarul hírportál.