Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. December 15. 16:45, hétfő | Bulvár
Forrás: MTI

Tinédzsert ölt meg cápa az ausztráliai Port Douglas közelében

Tinédzsert ölt meg cápa az ausztráliai Port Douglas közelében

Tinédzser halt meg egy cápatámadás következtében hétfőn az ausztráliai Port Douglas közelében, Queensland államban - írja a brit The Daily Telegraph internetes kiadása.

A 18 éves Daniel Smith a Rudder-korallzátony közelében úszott az óceánban, amikor megtámadta egy cápa. Az áldozatot a támadás után a helyszínen lévő barátai elsősegélyben részesítették és megpróbálták újraéleszteni.
A mentőszolgálat szerint Smith a jobb combján és az ágyékán, illetve a jobb karján sérült meg végzetesen. Az áldozat szíve a támadást követően valószínűleg egyből leállt, így hiába várta a parton rohammentő a csupán két óra alatt visszatérő motorcsónakot.
A Rudder-zátony népszerűnek számít a szigonnyal való halászatot kedvelők körében. Az utolsó ismert cápatámadás a közelben egy évtizeddel ezelőtt történt: 2004 decemberében egy szigonyos horgász szívrohamot kapott, miután egy cápa rátámadt.
A szigonyos horgászok általában combsérüléseket szenvednek, amikor egy cápa rájuk támad, mivel gyakran az övükbe rejtik a csalikat.
Ausztráliában ez volt a negyedik halálos kimenetelű cápatámadás 2014-ben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:10, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Emberre támadt egy medve hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, a Sajónagyfalu (Mariselu) községhez tartozó Sajószentiván (Santioana) településen, a férfi a lábán és az ágyékán megsérült

2024. Július 18. 07:56, csütörtök | Bulvár

Balaton-átúszás - Lezárták a nevezést

Elérte a 12 és félezres létszámlimitet a 42. Lidl Balaton-átúszásra jelentkezők száma, így a szervező Budapest Sportiroda szerda reggel 9-kor lezárta a nevezést.

2024. Július 18. 06:00, csütörtök | Bulvár

Akkorát rúgott a táborozó gyermekbe az edző, hogy a fiú a fejére esett

Óriási felháborodást keltett az a napokban nyilvánosságra került felvétel, amelyen az látszik, hogy a szolnoki kalandparkban egy felnőtt férfi kirúgja a rábízott kisgyerek lábait, aki ennek következtében fejre esik.