Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2014. Január 08. 00:00, szerda | Helyi

Tippek a januári depresszió ellen

Tippek a januári depresszió ellen

Januárban nem nehéz depresszióssá válni

A napok rövidek és sötétek, alig süt a nap, ott a decemberben felhalmozott adósság, és az az érzés, hogy minden, ami kellemes volt, véget ért – ebbe belegondolva,máris depressziósnak és reménytelennek érezzük magunkat.Ha Ön hajlamos a szezonális depresszióra, hamar belezuhanhat a lélek sötét bugyraiba.

Engedjen az elvárásaiból

Az új évre való átálláskor mindannyiunkban számos elvárás él. Arra számítunk, hogymost meg fog történni az, amire olyan régen várunk,ám január közepén ráébredünk, hogy a dolgok nem változtak, vagy éppen sokkal rosszabb lett a helyzet. Ez gyakran okoz rosszkedvet – és csak saját magunkat okolhatjuk érte.

Engedjen az elvárásaiból és hagyja sodortatni magát.Az új év önmagában nem idéz elő változásokat – nem árt, ha ezt tudatosítjuk magunkban.A változás és a fejlődés rajtunk áll, tehát feledkezzünk meg a sötét gondolatokról és bátran nézzünk szembe a jövővel.

Szenteljen időt a terveinek

A másik dolog, ami miatt ijesztő a január, hogy olyan üresnek tűnik. Decemberben valószínűleg sok feladatunk volt: találkozó a régi barátokkal, szilveszteri parti a munkahelyen, karácsony a családdal, látogatások, szilveszteri parti – ezektől úgy éreztük, hogyzajlik az életünk.

Januári szürkeség

Januárban sajnos minden más. A határidő naplónk üres, senki sem hív sehová – még a tévéműsor sem jó már. Mindebből arra a következtetésre jutunk, hogyaz életünk üres és értelmetlen.De az a legrosszabb, ha várunk és abban reménykedünk, hogy a dolgok maguktól megváltoznak. Vegye a kezébe az életét és készítsen terveket a jövőre.

Hívja fel a barátait, akikkel régóta nem találkozott, és hívja meg őket egy pohár borra. Szervezzen vacsorát a barátaival. Látogassa meg a távoli rokonait.Az életében megvalósuló események csak Öntől függnek,úgyhogy legyen bátor és lásson munkához.

A tevékenységek kiválasztásakor legyen kreatív

A december a vad bulik, a nagy evészetek és a rengeteg alkohol ideje. Ez persze hiányzik januárban,de a január olyan érdekes tevékenységeket is hozhat,amelyek vonzani fogják Önt és szebbé teszik a napjait – Csak adjon nekik esélyt!

Használjuk ki ezt a kevésbé pörgős időszakot

A hosszú, sötét esték kiválóan alkalmasak arra, hogy összekuporodjon a kanapén ésfilmeket nézzen. Friss napokon tegyen hosszú sétákat a természetben. Az esős hétvégeken nagyszerűen lehetkönyvet olvasniegy csésze forró kakaó mellett.Mikor találhat erre időt,ha nem januárban?

Legyen fizikailag aktív

A fizikai tevékenységkiváló módja annak, hogy boldogabb legyen,de kezdetben ne vigye túlzásba. Ha Ön természettől fogva lustább típus, akkor az utóbbi időben valószínűleg nem élt kifejezetten aktív életet, ezért a túlságosan erőteljes mozgás jelentős erőfeszítést jelentene Önnek.

Kezdetben válasszon valamilyen könnyű mozgást, amellyel jól kinyújthatja a testét,ugyanakkor élvezni is tudja az mozgást.Kirándulás a természetbe, néhány óra a medencében, egy jóga óra – ezek nagyszerűen segíthetnek abban, hogy jobban érezze magát.

Ne legyen túl szigorú önmagához

A december olyan hónap volt, amikor mindenből túl sok jutott? Túl sok kalória és túl sok alkohol, ráadásul ismét rászokott a dohányzásra, pedig már majdnem sikerült elfelejtenie?Igen, a január az az időszak, amikor megpróbálunk minden rossz szokásunkról leszokni– ez az egyik oka annak, hogy olyan nehezen viseljük ezt a hónapot.

A január eleve sok problémát hoz magával,igazán semmi szükség rá, hogy még jobban megnehezítsük.Ha úgy határoz, hogy egyik napról a másikra vált egészséges ételekre és rendszeres testmozgásra, ráadásul egyben lemond az alkoholról és a cigarettáról is, csak dicséretet érdemel – a szervezetének azonban ez túl nagy sokkhatást jelentene.

A januári depresszió mellett azt is érezni fogja, hogyle kell mondania minden rossz szokásáról,ezért ajánlatos, hogy lassan vezesse be a változásokat.

Szedje össze a bátorságát a változtatáshoz

Felismerte, hogy az év eleji rossz hangulata nem csak a januári depresszió következménye, hanem annak is, hogynagyon elégedetlen az életével?Szedje össze a bátorságát és változtasson – ehhez sohasem alkalmatlan az idő.

Jól gondolja át, mit szeretne, és aztánkis lépésekben haladjon a célja felé.Ne kérjen túl sokat, mert akkor gyorsan fel fogja adni – lassan és fokozatosan kezdjen úgy élni, ahogyan mindig is szeretett volna.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.