Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2013. Április 03. 13:46, szerda | Helyi

Tizenkét részletben is fizethető a hődíj a következő fűtési szezontól

Tizenkét részletben is fizethető a hődíj a következő fűtési szezontól

A Komtávhő Zrt tájékoztatja Tisztelt Fogyasztóit, hogy Tatabánya Megyei Jogú Város Képviselő-testülete módosította a távhőszolgáltatás lakossági díjfizetési feltételeiről szóló rendeletét.

Ennek értelmében a lakossági felhasználók/díjfizetők kérhetik a jelenlegi hődíj elszámolás helyett az átalány típusú hődíj elszámolást. A fűtés hődíjának, vagy az egytarifás fűtési díjnak a kiegyenlítésére 8, illetve 12 hónapos részszámla fizetési lehetőség választható.

Az átalány típusú hődíj-számlázással elkerülhetők a télen jelentkező, kiugróan nagy összegű távhőszámlák és könnyebben tervezhetők a havi kiadások. A váltásra való igényt 2013. április 30-ig lehet írásban bejelenteni az ügyfélszolgálaton. Amennyiben valaki élni kíván ezzel a lehetőséggel, úgy az ügyintézés meggyorsítása érdekében kitöltheti az áprilisban kézhez kapott számlában lévő tájékoztató levelél hátoldalán található nyomtatványt, vagy letöltheti a www.komtavho.hu/dokumentumtar/ internetcímről, az ügyfélszolgálat nyomtatványai közül.

A rendelet szerint a fűtési hődíj, illetve az egytarifás fűtési díj megfizetése - a felhasználó/díjfizető választása alapján - történhet oly módon, hogy október 1-től következő év május 31-ig (8 hónapra elosztva), vagy június 1-től következő év május 31-ig (12 hónapra elosztva) tartó időszakban hődíj, illetve egytarifás fűtési díj részszámla fizethető.

A távhőszolgáltató a tárgyhavi részfizetést a felhasználók/díjfizetők előző három évi hőfelhasználásának alapulvételével állapítja meg, a fogyasztó választásának megfelelően annak 1/8-ad, illetve 1/12-ed részre történő elosztásával. Évente egyszer a tényleges fogyasztás alapján elszámolást készül, a hőmennyiségmérő májusi leolvasását követően.

Az átalány típusú hődíj-számlázás a meleg- és hidegvíz díját és a fűtési alapdíjat nem érinti. Az egyes díjfizetési módok közötti váltás csak évente egy alkalommal lehetséges. A váltásra való igényt minden év április 30-ig írásban kell bejelenteni a szolgáltatónak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.