Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2013. Szeptember 13. 09:39, péntek | Helyi

Több a szabálykövető, mint a renitens

Több a szabálykövető, mint a renitens

Körözött személyt is fogtak a rendőrök a három napos fokozott ellenőrzés során.

A passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték a rendőrök Komárom-Esztergom megyében 2013. szeptember 10. és szeptember 12. között. Több mint 300 gépjárművezetőt állítottak meg az egyenruhások, hogy megnézzék, a sofőr és utasai bekötötték-e magukat, a gyermekek a számukra előírt ülésben utaznak-e, a motorosok viselik-e a bukósisakot. A passzív biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen megnő a halálos sérülések esélye. A biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának tovább növelése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében.



Komárom-Esztergom megyében a megállított járművekben lakott területen belül 42 járművezető nem kötötte be magát, míg az utasok közül 21-en nem használták a biztonsági övet. Lakott területen kívül is akadt szabálysértő. A települések között ellenőrzött járművek esetében egy olyan gépkocsit találtak a rendőrök, ahol a vezető igen, utasa viszont nem használta a gyakran életmentő eszközt. Az egyenruhások a három napos fokozott ellenőrzés alatt a passzív biztonsági eszközök használatán túl a közúti közlekedés során szabályt szegőkkel szemben is eljártak. Összesen 159 esetben szabtak ki bírságot, vagy indítottak eljárást engedély nélküli vezetés, érvénytelen hatósági engedély, ittas járművezetés, vezetés közbeni telefonálásért és egyéb szabályszegés elkövetéséért.



Bár a három napos fokozott ellenőrzés célja a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése volt, természetesen az egyenruhások a járművezetők és a gépjárművek okmányait is tüzetesen átvizsgálták. Tatabánya belterületén így fogtak el a rendőrök egy férfit, aki nem volt bekötve és az is kiderült róla, hogy a Dunakeszi Járásbíróság elfogását rendelte el. A járőrök a férfit előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra, majd őrizetbe vételét követően előállították a bíróságra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.