Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2012. December 29. 13:00, szombat | Helyi

Tolvajok Oroszlányban

Tolvajok Oroszlányban

Műszaki cikkeket lopott el az oroszlányi nő és a a fiatalember több száz ezer forint értékben.

Őrizetben a 22 éves tolvajlány

Lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Oroszlányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 22 éves oroszlányi nő ellen, aki a gyanú szerint közel fél millió forint értékben tulajdonított el különböző műszaki cikkeket egy helybéli férfi otthonából 2012. decemberében.
A fiatal nő a sértett egyedül állóságát használta ki. A magányos férfi lakásához kulcsot adott. A sértett a pár jó szóért cserébe csak annyit kért tőle, hogy időnként takarítsa ki otthonát. 2012. december 17-én azonban a bejelentő észrevette, hogy lakásából eltűnt digitális kamerája, mobiltelefonja és egyéb műszaki cikk, melyeket gyanúja szerint alkalmi segítője vihetett el onnan, ezért feljelentést tett a rendőrségen.
A nőt ekkor már kereste az Oroszlányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya szintén lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2012. november 11-én este egy oroszlányi hétvégi házból eltulajdonította férfi ismerőse autóstáskáját, iratokkal, bankkártyával és 45.000 forint készpénzzel együtt.
Az oroszlányi nyomozók 2012. december 28-án bukkantak a gyanúsított nyomára. Az Oroszlányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását.

Számítógépet lopott, majd drogozott

Lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Oroszlányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 17 éves oroszlányi lány ellen, aki 2012. december 28-án volt barátja otthonából eltulajdonította annak számítógépét.
A fiatal nő saját lakáskulcsával jutott be a sértett otthonába. Összecsomagolta volt barátja számítógépét, majd állítása szerint a mintegy 250.000 forintot érő műszaki termék drogra cserélte. Az érte kapott bódító hatású szert, elmondása szerint, azonnal elszívta. Ezt a vele szemben alkalmazott gyorsteszt is igazolta, mely morfin származék jelenlétét mutatta ki a lány szervezetében. A nyomozók nem hitték el, hogy a nagy értékű számítógépet pár szál füves cigiért elcserélte volna a gyanúsított, ezért házkutatást tartottak otthonában, ahol megtalálták az eltulajdonított értéket.
A fiatal nőt gyanúsítotti kihallgatását követően a nyomozók szabadon bocsátották, ellene az Oroszlányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.